Atlético Madridin hyökkääjä Luis Suárez sai vihdoin ja viimein tuulettaa ensimmäistä maaliaan Mestarien liigassa nykyisessä seurassaan siirryttyään Colchonerosiin syksyllä 2020. Suárezin maali ei ollutkaan mikä tahansa maali, vaan kun hän ampui AC Milanin verkkoon rankkarin lisäajan 7. minuutilla, tuli hän viimeistelleeksi Mestarien liigan myöhäisimmän rangaistuspotkusta syntyneen voittomaalin (jatkoaikoja ei oletettavasti ole laskettu tilastoon mukaan).

Uruguaylaiselle onnistuminen San Sirolla teki varmasti hyvää, sillä miehen kuivasta kaudesta Mestarien liigan vierasotteluista oli tullut jo häkellyttävän pitkä. Suárez oli pelannut ennen eilistä jo jopa 26 UCL-vieraspeliä ilman ainuttakaan maalia.

Viimeksi armoitettu maalintekijä oli maalannut vieraskentällä Mestarien liigassa syyskuussa 2015 Lyonia vastaan, joten melkoinen apina lienee pudonnut Suárezin niskasta tiistain onnistumisen myötä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
MIL 1-2 ATM (FT) - El de Luis Suárez es el gol de penalti más tardío (en el 90'+7') jamás anotado en un partido de Champions League para darle la victoria a un equipo.

Os espero YA para analizar una NOCHE HISTÓRICA en Twitch: Twitch.tv/2010MisterChip

Squawka

@Squawka
Did Luis Suárez score in his last 26 #UCL away games?

His first away goal since September 2015. 🤯

Kotijoukkue AC Milan johti peliä pitkään Rafael Leãon maalilla, mutta Atlético Madrid nousi tasoihin, kun Antoine Griezmann viimeisteli kauniisti ensimmäisen maalinsa Atléticoon paluun jälkeen. Lopulta lisäajalla käsivirheestä tuomittu pilkku johti Atléticon voittomaaliin.

Rangaistuspotkutuomio oli kaikkea muuta kuin selkeä, sillä pallo pomppasi epäonnekkaasti Milanin pelaajan käteen. Milan sai tuomarin taholta vaikeuksia myös jo ensimmäisen puolituntisen täyttyessä, kun Franck Kessie ajettiin ulos verrattain helpon toisen varoituksen myötä.

Atléticon valmentaja Diego Simeone ei kommentoinut erotuomari Cüneyt Çakırin tekemiä ratkaisuja, mutta myönsi, että kotijoukkue Milan oli ottelussa niskan päällä Kessien ulosajoon asti.

– Milan oli parempi kuin me. Se pelasi erittäin nopeaa ja dynaamista jalkapalloa, jota näimme heiltä jo ottelussa Liverpoolia vastaan, Simeone sanoi Sport Mediasetin haastattelussa.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Punaisen kortin jälkeen meille alkoi tietysti aueta enemmän tilaa ja pääsimme mukaan peliin, jota emme olleet vielä edes aloittaneet. Tauolta tulimme nälkäisinä ja yritimme löytää rakoja hyvin organisoidun joukkueen puolustuksesta. Me todella tarvitsimme tätä voittoa.

AC Milan voitti ensimmäisen puoliajan laukaukset kohti maalia 3-0 ja osui kerran myös maalipuihin. Antoine Griezmannin tasoitusmaali oli vasta joukkueen toinen kuti kohti maalia, mutta niin vain espanjalaisjoukkue kipusi lopulta ottelun viime hetkillä voittoon.

Lähde: Football-Italia