Malmön Niklas Moisander on valmis Mestarien liigaan: ”En ajatellut tätä muutama kuukausi sitten”

© Kuva: Juha Tamminen

Tiistaina alkavassa miesten Mestarien liigassa on mukana tällä kaudella yksi suomalaispelaaja. Hän on Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander, joka siirtyi ruotsalaiseen Malmöön heinäkuussa.

Mestarien liiga on parin viikon päästä 36 vuotta täyttävälle Moisanderille tuttu ympäristö, sillä hänellä on takanaan jo 20 pelattua ottelua Mestarien liigassa – viisi AZ Alkmaarissa ja 15 Ajaxissa. Edellisistä peleistä on kuitenkin jo seitsemän vuotta aikaa, eikä Moisander ajatellut Malmöön siirtyessään, että hän saisi palata tänä vuonna takaisin tutun Mestarien liiga -hymnin pariin.

– Tiesin, että läpäisisimme karsinnat, mutta neljä karsintakierrosta on todella pitkä taival, joten en voinut olla siitä varma. Oli kuin unelmaa, että pääsimme Mestarien liigaan, ja pelasimme karsinnoissa todella hyvin, viisi edellistä vuotta Werder Bremenissä pelannut puolustaja kommentoi Kvällspostenille viime viikolla antamassaan haastattelussa.

Malmö raivasi karsinnoissa tieltään Riga FC:n, HJK:n, Rangersin ja Ludogorets Razgradin. Vastuuta kokenut puolustaja on saanut nimenomaan europeleissä, sillä Allsvenskanissa hän on pelannut vasta yhden pelin. Moisander ei vielä Rigaa vastaan pelannut, mutta HJK:ta ja Rangersia vastaan hän pelasi kolme täyttyä 90-minuuttista peräkkäin. Ensimmäisessä Ludogorets-pelissä Moisander sai sitten polvivamman, joka piti hänet toisesta osaottelusta sivussa.

– Se oli jännittävää ja vaikeaa. Sitä haluaisi auttaa ja olla mukana kentällä. Missasin ison pelin, eikä se ollut kivaa. Muut kuitenkin hoitivat homman hienosti, uransa viidenteen Mestarien liiga -kauteen valmistautuva Moisander kommentoi.

Moisander totesi saksalaislehdistölle jo hyvissä ajoin siirtyvänsä täksi kaudeksi vaimonsa kotimaahan Ruotsiin. Uudeksi seuraksi löytyi hallitseva Allsvenskanin mestari Malmö, mutta puolustaja ei myönnä ajatelleensa vielä tuolloin mahdollisuutta pelata Mestarien liigassa.

– Tuntuu hyvältä olla taas Mestarien liigassa, tässä vaiheessa uraani. En ajatellut muutamia kuukausia sitten, että saisin tilaisuuden pelata Mestarien liigaa. Olen todella iloinen ja odotan otteluita innolla.

Chelsea ja vieraspeli Torinossa jo erityisinä mielessä

Malmö kohtaa lohkovaiheessa Juventuksen, Zenitin ja puolustavan mestarin Chelsean. Tiistai-iltana pelattavassa ensimmäisessä ottelussa Moisander ei valitettavasti vieläkään polvivaivansa vuoksi pelaa. Lohkoarvonnan tulos oli joka tapauksessa suomalaisen mieleen.

– Se oli hyvä arvonta. Minulla kävi tuuria, sillä olen pelannut Barcelonaa ja Real Madridia vastaan, mutta Juventus vieraissa ja Chelsea ovat uusia minulle. Siksi tämä on hyvä mahdollisuus.

– Ne ovat myös todella vahvoja joukkkueita, joita vastaan pelaamisesta tulee kovaa. Näen kuitenkin meilläkin mahdollisuuksia, jos pelaamme samalla intensiteetillä kuin olemme tähän saakka Euroopassa pelanneet. Teemme parhaamme ja olisi hienoa yltää kolmannelle sijalle.

Moisander vietti kauden Sampdoriassa, mutta oli loukkaantuneena vierasottelussa Juventusta vastaan. Niinpä Torinon kotipeli on vielä kokematta.

– Leonardo Bonucci ja Giorgio Chiellini olivat siellä jo silloin, kun pelasin heitä vastaan. Juventus on vahva, Italian paras joukkue ja (valmentaja MassimilianoAllegri on palannut. Heillä on kuitenkin ollut vaikea alku eikä Cristiano Ronaldo ole enää siellä. Juventuksen taso ei ole enää yhtä vakaa kuin silloin, kun he voittivat yhdeksän mestaruutta putkeen.

Hyökkääjistä suurimman haasteen Malmön puolustukselle asettanee Chelsean Romelu Lukaku.

– Olen pelannut häntä vastaan maajoukkueessa, mutta hän oli silloin vielä hyvin nuori. Meillä puolustajilla tulee olemaan iso haaste pysäyttää hänet. Hän on todella hyvässä vireessä ja hänen viime kautensa Interissä oli erittäin hyvä. Odotan innolla kohtaamistamme, Moisander myhäili.

– Mitään hävittävää meillä ei näissä peleissä ole. Luulen, että suurin virhe, jonka voisimme tehdä, olisi pelätä tai jännittää. Olemme kamppailleet pitkään tullaksemme tähän saakka ja nyt meidän pitää nauttia, pelata omaa peliämme ja olla rohkeita.

Expressenin mukaan vielä Mestarien liiga -kauden avauksessa tiistai-iltana Moisander on sivussa muun muassa Sergio Penan ja Oscar Lewickin ohella.

– Odotan saavani joka tapauksessa kaksi pelaajaa takaisin, Jo Inge Bergetin ja Andreas Christiansenin, Malmön valmentaja Jon Dahl Tomasson totesi Expressenille.

– Missä tahansa joukkueessa maailmassa tuntuisi, kun kymmenen pelaajaa on sivussa. Meillä oli kesällä raskas ohjelma, kun raivasimme tiemme europelien lohkovaiheeseen. Oli suuri menestys, että samalla kun pääsimme Mestarien liigaan, olemme pysyneet Allsvenskanin sarjakärjessä.

Ottelu Malmö-Juventus alkaa tiistaina kello 22, ja sitä voi seurata C Moren kanavilta ja suoratoistopalvelusta.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004