78 A-maaottelua urallaan pelannut Craig Bellamy on jättänyt paikkansa belgialaisen Anderlechtin apulaisvalmentajana. 42-vuotias walesilainen aloitti Vincent Kompanyn apulaisena työt aiemmin tänä vuonna, mutta nyt hän on vetäytynyt tehtävästä. Syyksi päätökselle kerrottiin, että Bellamy asettaa mielenterveytensä etusijalle.

Bellamy valmensi vuosina 2019-2021 Anderlechtin alle 21-vuotiaiden joukkuetta, mutta nousi sitten Manchester City -ikoni Kompanyn oikeaksi kädeksi edustusjoukkueeseen. Pesti jäi kuitenkin kesken, ja Bellamy ilmoitti päätöksestään pelaajille sunnuntaina, Anderlechtin murskattua sarjaottelussa Mechelenin maalein 7-2. Seura vahvisti uutisen kotisivuillaan.

– Craigin meille kaikille antama valtava energia on mittaamattoman arvokasta, Anderlechtin urheilujohtaja Peter Verbeke kommentoi.

– Siksi on loogista, että meidän täytyy antaa hänelle kaikki hänen tarvitsemansa aika ja lepo. Koko seura on vakaasti hänen tukenaan tänä vaikeana aikana.

Uransa aikana muun muassa Liverpoolissa, Newcastlessa ja Manchester Cityssä pelannut Norwichin kasvatti on aiemmin puhunut julkisuudessa kamppailustaan masennusta vastaan.

– Pelaajaurani aikana masennukseni paheni pahenemistaan. Saatoin mennä kotiin ja olla puhumatta kolme päivää, Bellamy kertoi vuosi sitten Sky Sportsille antamassaan haastattelussa.

– Minulla oli vaimo ja lapsiperhe, mutta en kirjaimellisesti puhunut. Saatoin sulkeutua yksin huoneeseeni ja mennä yksin nukkumaan. Se oli ainoa tapa, jolla osasin käsitellä masennusta.

Bellamy sai välittömästi Twitterissä tukea muun muassa Anderlechtin pelaajalta Mario Stroeykensiltä sekä Belgian maajoukkuemies Jeremy Dokulta, joka siirtyi vuosi sitten Anderlechtista Rennesiin.

Jeremy Doku

@JeremyDoku
Thanks for everything coach❤️🙏🏾🙌🏾

RSC Anderlecht

@rscanderlecht
Craig Bellamy quitte le staff de Vincent Kompany suite à des problèmes de santé. We got your back, Craig. 💜 Meer info op rsca.be/craig

Bellamy kärsi uransa aikana ongelmista myös alkoholin kanssa. Hänen pitkäaikainen pelikaverinsa ja hyvä ystävänsä Gary Speed teki itsemurhan marraskuussa 2011. Speed toimi ennen kuolemaansa päävalmentajana Walesin A-maajoukkueessa, jonka pelaajistoon Bellamykin tuolloin kuului.

Suomessa mielenterveysongelmiin voi hakea keskusteluapua esimerkiksi MIELI ry:n ympärivuorokautiseen kriisipuhelinnumeroon 09 2525 0111 soittamalla.