Norjan pääsarjassa on pelannut joskus paljon enemmänkin suomalaisjalkapalloilijoita. Tällä kaudella heitä on kuitenkin vain kaksi – molemmat Suomen maajoukkuepelaajia. Robert Taylor edustaa bergeniläistä SK Brannia ja Kaan Kairinen Lillestrøm SK:ta.

Lauantaina Eliteserienin suomalaiset asettuivat kentällä vastakkain. Sekä Kairinen että Taylor pelasivat keskinäisessä kohtaamisessa täydet 90 minuuttia, ja molemmat saivat vieläpä tililleen tehomerkinnänkin.

Ensin oli asialla Robert Taylor. Hän hyödynsi Lillestrømin vaikeudet purkaa pois Brannin vyörynyttä hyökkäystä, ja sijoitti pallon kahdeksasta metristä maaliin.

Toisella puoliajalla tuli Kaan Kairisen vuoro loistaa. Lillestrøm sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen kulmasta, ja Kairinen lähetti niin tarkan keskityksen, että Espen Garnås onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1.

Sportsklubben Brann

@skbrann
17 min: Robert Taylor!!! 1-0! Fint angrep, Lillestrøm får ikke klarert og Taylor bredsider ballen i mål fra åtte meter!

Lillestrøm SK

@LillestromSK

Lillestrøm SK

@LillestromSK
58 min: Finne feller Åsen. Frispark til LSK like utenfor hjørnet av 16-meteren.
59 min: 1-1 Espen Garnås! Header ballen i mål! Nydelig innlegg fra Kaan Kairinen.

Maaleja nähtiin tämän jälkeenkin vielä kolme, mutta ilman suomalaisten suoraa osuutta asiaan. Lopulta Brann vei sarjapisteet, kun Aune Heggebo teki 74. minuutilla joukkueelleen 3-2-voittomaalin. Ensimmäistä pääsarjakauttaan pelaava 20-vuotias Heggebo onnistui maalinteossa jo neljännessä pelissä peräkkäin, ja syötti lisäksi Brannin toisen maalin.

Kun Eliteserieniä on pelaamatta vielä 12 kierrosta, on Lillestrøm sarjassa viidentenä, viisi pistettä sarjakärki Moldea jäljessä. Brann on puolestaan sijalla 15 suoran putoajan paikalla, mutta nousi voiton myötä pois jumbosijalta ohi tasapisteissä olevan Stabaekin. Putoamisviivan päällekin on matkaa vain kaksi pistettä, joten kaikki on vielä auki.

26-vuotias Taylor on pelannut tehojen valossa erinomaista kautta. Hän on tehnyt 15 sarjaottelussa kolme maalia ja syöttänyt kuusi. Maaleista kaksi ja syötöistä neljä on tullut kesän EM-turnauksen jälkeen pelatuissa kahdeksassa ottelussa. Kaan Kairisen 16 sarjaottelun tilastot ovat yksi maali ja kolme maalisyöttöä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Huuhkaja-pelaajat olivat näkyvässä roolissa, kun Kaan Kairinen syötti Lilleströmille yhden maalin ja Robert Taylor teki Brannille maali. Brann voitti ottelun 3-2. Molemmille suomalaisille kirjattiin täydet minuutit. #Huuhkajat