Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue aloitti EM-karsinnat perjantaina komealla 3-0-vierasvoitolla Virosta.

Pikkuhuuhkajat siirtyi johtoon puolen tunnin pelin jälkeen. Julius Tauriainen lähetti vasemmalta laidalta loistavan keskityksen maalin eteen, josta Anthony Olusanya puski pallon maaliin. 0-1.

Viron tasoitusmaali oli lähellä vain viisi minuuttia myöhemmin. Rocco Robert Shein sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajalla, mutta hänen upea, yläkulmaan suuntautunut kierteinen laukaus pysähtyi maalin ristikkoon.

Pikkuhuuhkajien kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Oliver Antman sai jakson lopulla vielä kaksi huippupaikkaa. Ensin hän karkasi läpiajoon onnistumatta kuitenkaan maalinteossa, ja vain hetkeä myöhemmin kova laukaus noin 20 metristä meni vain niukasti ohi Viron maalin.

Huuhkajat

@Huuhkajat
45+' Tauolle mennään Suomen johdossa! Ottelun toistaiseksi ainoasta maalista vastasi Anthony Olusanya. 🦉 [0-1] #ESTFIN #Pikkuhuuhkajat

Pikkuhuuhkajat sai toiselle jaksolle loistavan alun, kun Viron maalivahti Mattias Sapp pupeloi oikein urakalla. Antman lähetti oikealta laidalta keskityksen suoraan Sappin syliin, joka kuitenkin lipsautti pallon käsistään omaan maaliin. 0-2.

Huuhkajat

@Huuhkajat
49' ANTMAAAAAAN! Oliver Antman keskittää ja pallo menee Viro-vahti Sappin kautta verkon perukoille! 🔥 [0-2] #ESTFIN #Pikkuhuuhkajat

Vartti ennen loppua Pikkuhuuhkajat sinetöi ottelun Eetu Mömmön osumalla. Anssi Suhonen löysi loistavalla pystysyötöllään rangaistusalueelta Mömmön, jonka tarkka laukaus pienestä kulmasta painui etukulmasta sisään. 0-3.

Huuhkajat

@Huuhkajat
75' MÖMMÖÖÖÖÖÖ! Suhonen tarjoilee ja Mömmö viimeistelee Suomen kolmannen osuman! 💥 [0-3] #ESTFIN #Pikkuhuuhkajat

Pikkuhuuhkajien EM-karsintataival jatkuu ensi viikon tiistaina kotiottelulla Kroatiaa vastaan. Karsintalohkossa pelaavat myös Norja, Itävalta sekä Azerbaidžan. Lohkon voittaja ja parhaat lohkokakkoset etenevät vuoden 2023 EM-kisoihin.