Pikkuhuuhkajien unelma vuoden 2023 EM-kisoihin pääsystä koki tänään tiistaina kolauksen, kun Kroatia oli Raatin stadionilla pelatussa karsintaottelussa vahvempi 2-0-lukemin.

Pikkuhuuhkajilla oli ottelussa omat paikkansa, mutta maalinteko oli yhtä tervanjuontia. Huipputasainen ottelu ratkesikin Kroatian parempaan viimeistelyyn.

Ottelu eteni pitkälle toiselle puoliajalle asti maalittomissa lukemissa, mutta vajaa 20 minuuttia ennen loppua Kroatia sai rangaistuspotkun. Luka Sučić asettui pallon taakse ja upotti sen Viljami Sinisalon selän taakse.

[readmore from=Pikkuhuuhkajat]

Pikkuhuuhkajat haki takaiskumaalin jälkeen hanakasti tasoitusta, mutta kesken Suomen paineen Kroatian hyökkääjä Marin Ljubičić onnistui vastahyökkäyksen päätteeksi laukomaan loppulukemiksi 2-0.

Ottelun lisäajalla Anssi Suhonen ja Josip Mitrović potkivat vuoron perään toisiaan pallolla, mutta erotuomari katsoi tämän läpi sormien. Kaksikon tunteet kävivät kuitenkin kuumana vielä päätösvihellyksen jälkeen, jota erotuomari ei enää sulattanut vaan nosti kummallekin punaisen kortin.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaottelut jatkuvat lokakuussa, jolloin vastaan asettuu Azerbaidžan ja Itävalta.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Ei auta - pisteet matkaavat Kroatiaan. Tappiosta huolimatta Suomi pääsee jatkamaan EM-karsintoja hyvistä asetelmista.