PSG:n supertrion ensiesiintymisestä tuli iso pettymys – Mauricio Pochettino: ”Meidän täytyy luoda joukkue”

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigassa pelattiin keskiviikkona kolme TOP 5 -liigojen seurojen välistä ottelua, mutta monien huomio kiinnittyi silti Belgiaan, jossa Lionel Messi teki ensiesiintymisensä Mestarien liigassa PSG:n paidassa. Ensimmäistä Mestarien liigan mestaruuttaan palavasti himoitseva PSG aloitti vieraspelin Club Bruggea vastaan ensi kerran todellisella superkolmikollaan, sillä Messin lisäksi hyökkäyksessä avasivat Neymar ja Kylian Mbappé.

Supertrion ensimmäisestä yhteisestä kentälle kirmaamisesta tuli kuitenkin vaisu, sillä PSG jäi Bruggen vieraana 1-1-tasapeliin. Pariisilaisten ainoan maalin teki varttitunnin kohdalla Ander Herrera Kylian Mbappén kelpo keskityksestä. Maali oli Herreran ensimmäinen Mestarien liigassa.

Brugge nousi kuitenkin tasoihin 27. minuutilla, kun Belgian EM-joukkueeseenkin kuulunut Hans Vanaken pamautti voimalla pallon maaliin ukrainalaisen Eduard Sobolin hyvästä syötöstä.

Lionel Messi laukoi 150. Mestarien liigan ottelussaan avausjaksolla kerran ylärimaan. Toisella jaksolla maalivahti Simon Mignolet puolestaan torjui Messin yrityksen. Tilastoihin argentiinalainen pääsi vain 72. minuutilla saamansa varoituksen myötä. Varoitus nousi huonosti ajoitetusta taklauksesta.

Kohutun tähtitrion yhteistä aikaa kentällä kesti lopulta vain 51 minuuttia, kun Mbappé sai tehdä tilaa Mauro Icardille. Mbappé oli saanut tällin nilkkaansa ja varhainen vaihto johtui mahdollisesti loukkaantumisesta.

Messi ja Neymar pelasivat täydet 90 minuuttia, mutta pysyivät hyvin Bruggen puolustuksen pihdeissä. Erityisen vahvan ottelun pelasi Skotlannin maajoukkuetoppari Jack Hendry. Koko kolmikko Mbappé-Neymar-Messi laukoi ottelussa yhteensä vain kaksi kertaa kohti maalia.

PSG:n yleisilme oli vaisu, ja Club Bruggen saama piste vähintäänkin hyvin ansaittu. Brugge voitti maalintekoyritykset 16-9 ja laukaukset kohti maalia 6-4. PSG saakin kiittää siitä, että se ylsi edes tasapeliin, hyvin pelannutta maalivahtiaan Keylor Navasia.

– Me tarvitsemme aikaa rakentaaksemme yhteisymmärryksen (hyökkääjien välille). Se on ollut selvää, ja olemme sanoneet sen ennenkin. Meidän täytyy yhä luoda joukkue, PSG:n valmentaja Mauricio Pochettino totesi pelin jälkeen.

– Kukaan joukkueessa ei voi olla tyytyväinen esitykseensä eikä tulokseen. Me tulimme tänne hakemaan kaikkia pisteitä. Club Bruggelle nostan hattua. He halusivat meitä enemmän ja ansaitsivat pisteen.

– Meillä ei ollut hyvä ilta. Meidän täytyy pysyä rauhallisina, jatkaa työntekoa ja ottaa kaikki tarvitsemamme aika. Asiat paranevat kyllä.

Ranskalaiselle TV-kanavalle ottelua kommentoinut entinen PSG:n ja Ranskan maajoukkueen hyökkääjä Nicolas Anelka oli myös pettynyt PSG:n esitykseen.

– Brugge oli parempi intensiteetissä, keskikentän taistelussa, maalia kohti lauotuissa laukauksissa ja oikeastaan joka osa-alueella, joten onnittelut heille.

– Me odotimme PSG:n pelaavan hyvin, mutta tämä oli PSG, jollaista emme halunneet nähdä. Mikään ei sujunut. Heidän pelissään ei ollut intensiteettiä, he eivät prässäneet eivätkä menneet eteenpäin. Jos he pelaavat noin, menestyminen on mahdotonta, Anelka tylytti.

Lähteet: BBC ja Metro