Portugalin liigassa nähtiin sunnuntaina rajusti säikäyttänyt tilanne, joka toi monien mieliin Christian Eriksenin tuupertumisen ja kentällä elvyttämisen Huuhkajien EM-kisa-avauksessa Tanskaa vastaan. Erona oli toki se, että Eriksen menetti tajuntansa ilman kontaktia toisen pelaajan kanssa, kun puolestaan Vitória Guimarãesin Rochinha törmäsi rajusti yhteen vastustajan pelaajan kanssa.

Pelattiin Primeira Ligan ottelua Vitória SC-Belenenses, kun 26-vuotias keskikenttäpelaaja Rochinha vaihdettiin kentälle 75. peliminuutilla. Rochinha ei ehtinyt olla kentällä kuin pari minuuttia, ennen kuin hän kolautti päänsä yhteen Belenensesin Alisson Safiran kanssa. Hän menetti tilanteessa tajuntansa ja jäi kentän pintaan makaamaan. Muut pelaajat viittilöivät välittömästi lääkintähenkilöstöä hätiin.

Rochinhaa elvytettiin kentällä ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Eriksenin tilanteesta muistutti sekin, kuinka pelaajat muodostivat ringin Rochinhan ympärille, jotteivät TV-kamerat onnistuisi kuvaamaan hoitotoimia. Solidaarisuus oli läsnä, sillä myös vierasjoukkue Belenensesin pelaajat tulivat Vitórian pelaajien ja Rochinhan tueksi.

Ottelun jälkeen Vitórialla oli kuitenkin rohkaisevia uutisia kerrottavanaan. Rochinha oli saanut päävamman ja menetti hetkeksi tajuntansa, mutta hän oli sairaalassa jo tajuissaan, ja hänen tilansa oli vakaa. Perheensä sairaalaan seurakseen saaneelle Rochinhalle tehtäisiin sairaalassa tarkempia tutkimuksia.

Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Vitória Guimarães pelasi pelin loppuun vain yhdeksällä pelaajalla, sillä siltä ajettiin pelaaja ulos ensin 10. ja sitten toinen 58. peliminuutilla. Myös Rochinhan tilanteesta silmin nähden järkyttyneelle valmentaja Pepalle nostettiin avausjaksolla varoitus.

Vitória SC on viiden pelatun kierroksen jälkeen sarjassa sijalla 10 ja Belenenses koko sarjan viimeisenä.

B24

@B24PT
Rápidas melhoras, Rochinha 🙏

O jogador do Vitória SC saiu de maca após um choque de cabeças que o deixou inanimado.

Vitória Sport Clube

@VitoriaSC1922
Raça de Conquistador! 💪⚫⚪

Francisco Sousa

@FranciscoSous22
Camaradagem. Humanidade. Decência. Força, Rochinha!