Seinäjoen OmaSp stadionilla nähdään lauantain Veikkausliigakierroksella kannattajien mielenilmaus. Joukkueen uskollinen kannattajaryhmä Klopit ei saavu katsomoon FC Inter -ottelun avauspuoliajalla lainkaan.

Seinäjoen Sanomien mukaan asiasta on keskustelu kannattajaryhmän sosiaalisessa mediassa. Lisäksi SJK-kannattaja Mark Whiltshear pohtii tilannetta The Finnish Football Show -podcastissaan.

SJK-kannattajilla on yhteinen näkemys, että heidän merkitystään ja rooliaan vähätellään. Klopit eivät myöskään olleet tyytyväisiä, että miten ja mihin ajankohtaan päävalmentaja Jani Honkavaaran lähdöstä ilmoitettiin.

Whiltshearin mielestä koko SJK:n toiminta asian suhteen vaikutti liki huomionhakuiselta.

– Tämä on vähän kuin saippuaoopperasta. On pakko miettiä, että haetaanko tällaisella vain ihmisten huomiota, lehtiotsikoita ja kiinnostuksen herättämistä seuraa sekä sarjaa kohtaan, Whitshear sanoi.

Hän toteaa myös Honkavaaran tilanteesta, että on outoa perustella päätöstä toteutumattomilla tavoitteilla kauden ollessa pahasti kesken.

Kannattajat toivovat seuraltaan jatkuvuutta. He kokevat sanomansa mukaan, että asia ei ole enää yhteinen, vaikka SJK:n slogan on ”Meidän kerho”.

Kloppien keskuudessa mietitään myös, että onko vain rahaa seuran toimintaan laittavien mielipiteillä merkitystä.

Toisaalta kannattajat seurasta riippumatta ovat Suomessa tärkeässä roolissa myös rahoittajana lipputulojen, tapahtumien oheismyynnin ja fanituotteiden kautta.

SJK-kannattajat esittelivät aikoinaan katsomossaan banderollia, jossa luki ”Futis ilman kannattajia ei ole mitään”.

Pallo taitaa olla tässä kohtaa heitetty seurajohdon suuntaan.

Jos alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.