© Kuva: Getty Images

Sveitsi – Italia: Kokoonpanot pelipäätöksen tukena

MM-karsinnat
Sveitsi – Italia
Sunnuntai 05.09. klo 21:45

C-lohkon kärkikamppailu on Sveitsi – Italia. Sveitsi on kerennyt pelaamaan vasta kaksi lohkopeliä, joissa astetta kevyemmät Bulgaria ja Liettua kaatuivat. Italia on tahkonnut jo neljä ottelua, joista kolme ensimmäistä päättyivät voittoon, mutta viikolla Azzurri jäi yllättäen tasapeliin Bulgarian kanssa. Tässä ottelussa on aika palata ruotuun, eikä Sveitsiläisiä haluta päästää iholle.

Sveitsin joukkueella on ollut hyvä flyytti päällä myös muuten: EM-kisoissa joukkue putosi vasta puolivälierissä Espanjalle ja viikolla harjoitusottelussa Kreikka kaatui lukemin 2-1. Sveitsillä on kiusana lukuisia loukkaantumisia. Lisäksi Remo Freuler on pelikiellossa ja Granit Xhaka sai koronan. Murat Yakin joutuu siis soveltamaan aika lailla kokoonpanon valinnassa, eikä tilanne ole millään tavalla optimaalinen.

Roberto Mancini johti joukkueensa Euroopan mestaruuteen, Meininki on ollut tuoretta koko Mancinin kauden ajan, ja joukkueen peliä on ilo katsoa – se on äärimmäisen organisoitua, mutta silti viihdyttävää. Italia hallitsi peliä Bulgariaa vastaan – pallonhallinta oli yli 70% ja tontteja oli lisämaaleihinkin. Mancini saattaa hieman sekoittaa pakkaansa, ja ainakin alakertaan on odotettavissa muutoksia Sveitsi-otteluun.

Lyö vetoa ottelusta:

Italia on ollut Sveitsille äärimmäisen hankala vastus, ja tällä kertaa kokoonpanotiedot puhuvat isäntiä vastaan. Kahden pinnassa olevat kertoimet houkuttelevat pelisijoittamaan, ja vieraille lähtee paukku hyvällä mielellä: Italia voittaa ottelun kertoimella 2,00.