Tässä on Pikkuhuuhkajien miehistö lokakuun EM-karsintaotteluihin – Fulhamissa loistanut hyökkääjä mukana

© Kuva: Getty Images

Juha Malinen on nimennyt Pikkuhuuhkajien 23 pelaajan ryhmän lokakuun EM-karsintaotteluihin Azerbaidzhania ja Itävaltaa vastaan.

Ryhmä on hyvin pitkälti sama kuin mitä se oli syyskuussa karsintojen avausotteluissa. Ainut uusi pelaaja ryhmässä on HJK:n keskikenttälupaus Santeri Väänänen, joka on tehnyt vahvan paluun pelikentille loukkaantumisensa jälkeen.

– Heti edellisen tapahtumamme jälkeen oli selkeää, ettei isompiin muutoksiin ole syytä. Meillä on meneillään hyvä prosessi, Malinen toteaa Palloliiton sivuilla.

– Santeri on palannut kentille hienosti loukkaantumisensa jälkeen ja on ottanut isoa roolia HJK:ssa. Hän osoitti jo kevään maajoukkueleirillämme olevansa vahva kandidaatti keskikentällemme. Kilpailu keskikentällämme on äärimmäisen kovaa – meillä on käytännössä kuusi pelaajaa, jotka kykenevät pelaamaan siinä. Osa voidaan nähdä muilla pelipaikoilla.

Viimeksi ryhmään nimetty, mutta loukkaantumisen vuoksi sivuun joutunut Terry Ablade on myös mukana. Hyökkääjälupaus on pelannut vahvan alkukauden Fulhamin U23-joukkueessa ja tehnyt kolme maalia yhtä monessa ottelussa.

– Terryn saaminen mukaan tuo hyökkäyspeliimme entistä enemmän kilpailua. Kaikilta vastustajajoukkueiltamme löytyy hyvä 9-paikan pelaaja – se on merkittävä pelipaikka koko joukkueen pelin kannalta, Malinen lisää.

Pikkuhuuhkajat kohtaa Azerbaidzhanin vieraskentällä 8. lokakuuta. Kotiottelu Itävaltaa vastaan pelataan Tampereella 12. lokakuuta.

Pikkuhuuhkajat lokakuun EM-karsintaotteluihin:

Lucas Bergström (mv) Chelsea FC
Rasmus Leislahti (mv) Ilves
Viljami Sinisalo (mv) Aston Villa FC
Terry Ablade Fulham FC
Oliver Antman FC Nordsjælland
Pyry Hannola SJK
Juho Hyvärinen FC Inter
Taneli Hämäläinen KuPS
Daniel Håkans SJK
Jere Kallinen AC Oulu
Ville Koski FC Honka
Adam Marhiev FK Spartaks Jūrmala
Eetu Mömmö U.S. Lecce
Anthony Olusanya HJK
Matti Peltola HJK
Matias Rale FC Honka
Naatan Skyttä Toulouse FC
Anssi Suhonen Hamburger SV
Julius Tauriainen SC Freiburg
Robin Tihi AFC Eskilstuna
Matias Vainionpää SJK
Santeri Väänänen HJK
Leo Walta FC Nordsjælland