Vallankaappaus Guineassa – Marokon maajoukkue pakeni maasta: ”Olemme kuulleet laukauksia koko päivän”

© Kuva: Getty Images

Guinean armeija on suorittanut maassaan aseellisen vallankaappauksen. Tiettävästi armeijan joukot muun muassa hyökkäsivät Presidentinpalatsiin pääkaupungissa Conakryssa.

Tänään illalla samassa kaupungissa oli määrä pelata MM-karsintaottelu Guinean ja Marokon välillä. Ottelu on kuitenkin vallitsevan tilanteen vuoksi peruttu ja Marokon maajoukkue joutui varsin vakavan tilanteen ytimeen tahtomattaan.

Marokon päävalmentaja Vahid Halilhodzic, 68, kommentoi sunnuntaina iltapäivällä vallitsevaa tilannetta L’Equipe-lehdelle.

– Olemme hotellilla ja ammuskelua on kuulunut koko päivän. Odotamme vain lupaa poistua lentokentälle, mutta tällä hetkellä olemme saarrettuna. Lentokone odottaa, mutta emme saa lähteä, Halilhodzic sanoi.

Kokenut Bosnia-Hertsegovinasta kotoisin oleva valmentaja on kokenut elämänsä aikana myös Bosnian sodan, joten hänelle tilanne ei ole täysin vieras.

– Pelaajat ovat tietenkin huolestuneita. Minä olen tottunut tällaiseen, eikä tämä minulle ole ongelma. Tilanne on silti hämmentävä, kertoo Halilhodzic.

– Toivomme vain pääsevämme takaisin Marokkoon ennen pimeää.

Guinea sulki rajansa kokonaan, mutta BBC:n mukaan muutamien tuntien epätietoisuuden jälkeen Marokon maajoukkue ja erotuomarit saivat erityisluvan poistua maasta.

Heidät saatettiin lentokentälle myöhään sunnuntai-iltana sotilassaattuessa. Marokon maajoukkue on siis palannut jo kotimaahansa.

Marokon maajoukkueessa pelaavat muun muassa Sevillan Yassine BounouYoussef En-Nesyri and Munir El Haddadi. 

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.