Kolmesti Veikkausliigan parhaaksi erotuomariksi valittu Mohammad Al-Emara jakoi torstaina karun kuvan siitä, millaista palautetta erotuomarit saavat.

Al-Emara nosti esille Veikkausliigan tällä viikolla julkaiseman päivityksen, jossa lueteltiin erotuomarien ottelumääriä tältä kaudelta. Instagramissa julkaisun kommenttikenttä täyttyi lähes kokonaan kritiikistä, kuittailusta ja asiattomasta palautteesta. Osa Al-Emaran kuvakaappauksissa näkyvistä törkykommenteista on ilmeisesti poistettu.

– Ja sitten me tosissaan mietitään suu pyöreänä, että miksi niin moni erotuomari lopettaa tai miksi on ylipäätänsä erotuomareista pula. Koska mehän ollaan kentällä ja sen ulkopuolella sylkykuppeja ja vapaata riistaa, kirjoitti Al-Emara julkaisunsa tekstisaatteeksi.

– Erotuomareiden arvostuksen puute on todellinen ongelma Suomessa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Al-Emaran viimeisessä kuvakaappauksessa näkyy Kansallisen liigan viime vuonna julkaisema kuvapäivitys, jossa erotuomari Ifeoma Kulmala on antamassa TPS:n Netta Laasiolle varoitusta. Hymiöiden kera kuvatekstinä lukee: ”Kohta pääsee taas avautumaan tuomareille”.

Kansalliselta liigalta kysyttiin julkaisusta Al-Emaran kommenteissa, ja sarjan tililtä tulikin pian vastaus.

– Kyseinen postaus on 1,5 v. takaa, ja sitä olemme jo erikseen aiemmin Kansallisen Liigan erotuomareille pahoitelleet. Eri tahojen kunnioittaminen on tärkeää ja tiedostamme, että tässä olemme itse siinä epäonnistuneet, kommentoi Kansallinen liiga.

Itse julkaisu on kuitenkin yhä nähtävillä Kansallisen liigan Instagram-tilillä samalla kuvatekstillä varustettuna.

Artikkeli jatkuu twiitin alla. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Al-Emaran julkaisun alle on ilmestynyt ihmettelyjä tuomareiden saamista kommenteista ja tuomaritoiminnan vähäisestä arvostuksesta. Tuomareita on kuitenkin myös kiitelty heidän tekemästään työstä. Esimerkiksi HIFK:n keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi ja FC Hongan hyökkääjä Hanna Ruohomaa halusivat välittää kiitoksensa tuomareille Al-Emaran julkaisun myötä.

– Vaikka ei olla aina samaa mieltä kentällä ja välil tulee jotain tyhmää sanottua, mut me pelaajat arvostetaan teitä suuresti, kommentoi Yaghoubi.

– Mitä kauemmin oon itse pelannut, sitä enemmän olen alkanut arvostaa tuomareita ja heidän työtään. Jokaisen olisi hyvä muistaa, että kentällä virheitä sattuu kaikille, niin pelaajille kuin tuomareillekin. Ja tuomareilla ei ole joukkueellista kavereita tsemppaamassa mokan jälkeen, sanoi Ruohomaa.