Veikkausliigapelaajalla herkullinen maajoukkuedebyytti – vastassa välittömästi Lionel Messi

© Kuva: Juha Tamminen

Etelä-Amerikan MM-karsinnat jatkuivat viime yönä Suomen aikaa viidellä ottelulla. Ottelu Venezuela-Argentiina on puhuttanut etenkin siksi, että juuri PSG:hen siirtynyt Lionel Messi sai vastaanottaa ottelussa yhden ehkä koko uransa karmeimmilta näyttäneistä taklauksista.

Venezuelan Ádrian Martínez tuli napit edellä todella rajunnäköisesti päin Messin säärtä. Messi säästyi kuin ihmeen kaupalla ilman loukkaantumista ja pystyi jatkamaan peliä. Martínezin peli päättyi kuitenkin siihen. Tuomari nosti hänelle ensin varoituksen, mutta VAR-tarkistus muutti kortin värin keltaisesta punaiseksi. Juuri tällaisissa tilanteissa VAR on epäilemättä parhaimmillaan.

Martínez ehti pelata ottelussa vain reilut viisi minuuttia. Hänet vaihdettiin kentälle 25. minuutilla loukkaantuneen topparin Sema Velázquezin tilalle, ja 32. minuutilla miehelle nousi punainen kortti. Tässä vaihessa tilanne oli vielä 0-0, mutta Argentiina meni tauolle johdossa Lautaro Martínezin lisäajan maalilla.

Puoliajalla nähtiinkin suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen vaihto, kun KuPS:n 25-vuotias laitapuolustaja Daniel Carrillo vaihdettiin kentälle Jefferson Savarinon tilalle. Carrillo on hyvin mahdollisesti ensimmäinen veikkausliigapelaaja koskaan Etelä-Amerikan erittäin kovatasoisissa MM-karsinnoissa.

Mitenkään hassumpaan paikkaan ei Carrillo maajoukkuedebyyttiään tehnyt, sillä vastapuolella hääri täydet 90 minuuttia muun muassa juuri Lionel Messi. Lisäksi Carrillo sai ottaa mittaa esimerkiksi Paulo DybalastaGiovani Lo Celsosta ja Ángel Di Maríasta.

Argentiina voitti ottelun lopulta maalein 3-1. Toisella jaksolla kentälle vaihdetut Ángel Correa jaJoaquín Correa tekivät maalit mieheen. Kotijoukkue Venezuelan kavennusmaalin teki lisäajalla rankkarista Toronto FC:n Yeferson Soteldo.

Daniel Carrillo siirtyi täksi kaudeksi Kuopioon pelattuaan koko siihenastisen uransa venezuelalaisessa Deportivo Larassa. 16 veikkausliigaottelussa hän on kirjauttanut tilastoihinsa yhden maalisyötön.

Seitsemän pelatun ottelukierroksen jälkeen Argentiina on Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa toisena 15 pisteellään. Kärjessä on täydet 21 pistettä rohmunnut Brasilia. Suorissa MM-kisapaikoissa ovat tällä hetkellä kiinni myös Ecuador ja Uruguay. Venezuela on neljällä pisteellään hännänhuippuna.