Jalkapallon Miesten Ykkösen runkosarja päätetään tänään. Täysi kierros käynnistyy kello 16.00. Runkosarjan voittaja tulee olemaan Rovaniemen Palloseura, jolla on neljän pisteen etumatka toisena majailevaan Turun Palloseuraan.

Myös VPS ja FF Jaro ovat myös varmistaneet jo paikkansa kuuden joukossa. Nämä kaksi jatkavat varmuudella ylempään loppusarjaan. Ekenäs IF on siellä myös, vaikka teoreettisesti taisteltavaa vielä onkin.

Tämä skenaario vaatisi kuitenkin tammisaarelaisilta suurinumeroista tappiota kotonaan VPS:lle ja Gnistanin tai PK-35:n murskavoittoa. Mahdollisesti molempien.

Alempaan loppusarjaan varmuudella jäävät Klubi 04, Musan Salama ja JIPPO. Mikkelin Palloilijoilla on vielä pieni oljenkorsi nousta ylempään loppusarjaan. Se vaatisi mikkeliläisiltä voittoa vieraissa PK-35 vastaan.

Lisäksi MP tarvitsisi apuja muualta. Gnistanin pitäisi hävitä JIPPO:lle kotonaan ja RoPS:n olisi pidettävä kaikki sarjapisteet Rovaniemellä Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Viimeksi mainitussa mieluusti suurehkolla marginaalilla vieläpä.

Kärkikolmikko on runkosarjasijoitusten suhteen kolmen palloseuran jäsenten välinen kamppailu. RoPS voittaa, mutta TPS on toisena vain pisteen edellä Vaasan Palloseuraa.

TPS on kenties sarjan kovavireisin joukkue tällä hetkellä. Turkulaiset matkustavat tänään Helsinkiin sarjajumbon Klubi 04:n vieraaksi. VPS matkustaa Tammisaareen hakemaan pisteitä EIF:ltä.

Kuten edellä mainitsin, niin kotijoukkueella on vielä teoreettinen panos hyvän kokonaislaatunsa lisäksi. EIF on tehnyt eniten maaleja (38) koko sarjassa ennen tämän päivän otteluita.

FF Jaro sen sijaan pelaa runkosarjan viimeisen kamppailunsa Porissa Musan Salamaa vastaan. Huonoimmillaankin pietarsaarelaiset voivat pudota kuudenneksi.

Tällä hetkellä ylemmän loppusarjan paikassa kiinni olevista joukkueista suurimmat panokset ovat KPV:lla. Se johtaa Gnistania ja PK-35 vain yhdellä pisteellä. Kokkolalaiset ovat kuitenkin yksi Ykkösen tämän hetken kuumimmista joukkueista.

Viidestä edellisestä pelistään se on voittanut neljä. Ei olisi jättiyllätys, vaikka KPV hakisi Rovaniemeltä vierasvoiton runkosarjan piikkipaikan jo varmistanutta RoPS:a vastaan.

Gnistan, PK-35 ja MP tarvitsevat tänään pakkovoiton. Gnistanille tasapelikin voisi riittää, jos RoPS voittaa vähintään kolmella maalilla KPV:n. Helsinkiläisillä on enemmän tehtyjä maaleja, jos pisteet ja maaliero menevät tasan.

Sarjan tyvipäässä Klubi 04, MuSa ja JIPPO ovat kaikki vain yhden pisteen sisällä toisistaan. Päättyy tämän päivän kierros miten hyvänsä, niin ylemmän sekä alemman loppusarjan panokset ovat huipputasaisessa sarjassa valtavat.

Mestaruus ja putoamiskamppailu ovat täysin auki.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Miesten Ykkönen

@MiestenYkkonen
Ykkösen runkosarja päättyy tänään! 💥

Runkosarjan päätteeksi jakaannutaan Ylempään ja Alempaan jatkosarjaan, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Jatkosarjoja pelataan jatkumona runkosarjalle: pisteet ja maalit seuraavat mukana ilman muutoksia. #Ykkönen

palloliitto.fi/jalkapallouuti…