Ykkösen sunnuntaissa melkoinen paukku – Kipinä niisti pinnat suurimmalta nousijasuosikilta

RoPS on ollut jo pitkään selkeä ykkössuosikki suoraksi nousijaksi ensi kauden Veikkausliigaan. Ylempi jatkosarja, nimeltään Championship group kuitenkin aukesi näistä aavisteluista poikkeavalla tavalla.

SUOMIFUTIS.COMIN YKKÖSEN SIVUSTON LÖYDÄT TÄÄLTÄ.

Palloseurojen muodostama kärkiryhmä sarjassa on ensimmäisten pelien jälkeen järjestyksessä TPS, VPS, RoPS.

Rovaniemeläiset lähtivät sunnuntai-iltapäivän kotiotteluunsa helsinkiläistä Gnistania vastaan melkoisina suosikkeina. Kipinä ei ollut kuitenkaan matkustanut pohjoiseen vain pelailemaan, vaan oli jo 16 minuutin kohdalla paukuttanut taululle tilanteen 0-2.

Rony Huhtalan ja Douglas Caen osumiin RoPS vastasi vielä ensimmäisen puolikkaan aikana, kun Nino Roffelsen viimeisteli kavennuksen. Toisella jaksolla kiri ei kuitenkaan taululle saakka kantanut, vaan Fabian de Abreu napautti vieraat takaisin kahden maalin karkumatkalle.

Douglas Cae iski vielä toistamiseen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. 90. minuutilla Vertti Hänninen kavensi lukemat muotoon 2-4, ja ajassa 90+5 Mohammed Adams viimeisteli lopputulokseksi 3-4.

Oulunkylään matkasi siis iso voitto, ja varsinkin loppusarjan kärkipään taistosta näyttää tulevan todella tiukka – RoPS:n loppuhetkien maalit saattavat nekin vielä nousta arvoon arvaamattomaan.