Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta myöntää toivoneensa loppuun asti, että Lionel Messi jäisi pelaamaan seuraan vaikka ilmaiseksi.

Messi, 34, oli tämän vuoden kesään asti edustanut Barcelonaa koko ammattilaisuransa ajan ja niittänyt seuran kanssa kunniaa niin joukkue- kuin yksilötasolla. Talousvaikeuksista kärsivä Barcelona ei kuitenkaan kyennyt rekisteröimään argentiinalaistähteä joukkueeseensa La Ligan palkkakaton takia.

Näin ollen Messistä tuli vapaa pelaaja, joka siirtyi Ranskan suurseuran Paris Saint-Germainin riveihin. Barcelona taas jäi vaille siirtokorvausta pelaajasta, joka on kuudesti palkittu maailman parhaana jalkapalloilijana.

Barcelonan puheenjohtajaksi tänä vuonna palannut Laporta harmitteli kesän tapahtumia RAC1:n haastattelussa.

– En ole vihainen Messille, koska arvostan häntä. Tiedän, että hän olisi kovasti halunnut jäädä, mutta hänellä oli myös paljon paineita [PSG:ltä] saamansa tarjouksen takia.

– Kaikki viittaa siihen, että hänellä oli jo tarjous pöydällä PSG:ltä. Kaikki tietävät, että hän sai todella vaikuttavan tarjouksen. Me tiesimme Messin kautta, että heidän tarjouksensa oli todella hyvä.

– En milloinkaan ajattele ajassa taaksepäin. Minusta toimin Barcelonan hyväksi. Kukaan ei voi vaarantaa instituutioamme.

– Minä toivoin, että Messi olisi viimeisellä minuutilla sanonut, että hän voisi pelata [Barcelonassa] ilmaiseksi. Olisin pitänyt siitä ja hän olisi vakuuttanut minut. Ymmärrykseni mukaan liiga olisi sallinut sen. Mutta me emme voi pyytää hänen tasoiselta pelaajalta sitä.

Messi on pelannut PSG:ssä viisi ottelua ja onnistunut maalinteossa kerran.