EU:lta väkevä vastustus MM-kisojen uudistukselle ja Superliigalle – ehdottaa radikaalia kieltoa seurajoukkuefutikseen

© Kuva: Getty Images

Espanjalaisen Copen toimittaja J.A. Alcalà kertoo mielenkiintoisia tietoja suoraan Euroopan politiikan huipulta. SuomiFutista nämä tiedot kiinnostavat siksi, että niiden aiheena on Euroopan jalkapallon suurseurojen virittelemä Euroopan Superliiga -hanke sekä FIFA:n ajama uudistus jalkapallon MM-kisojen pelaamisesta kahden vuoden välein.

Alcalà kertoo, että Euroopan komission kulttuuri- ja urheiluasioista vastaava osasto on äänestänyt kannastaan Superliigaa sekä MM-kisojen pelaamista kaksivuotisella syklillä koskien. Komission kanta oli molempia kohtaan jyrkän kielteinen, sillä se otti kumpaankin asiaan vastustavan kannan äänin 29-1.

Ehkä vieläkin mielenkiintoisempaa on se, millaista kieltoa EU esittää eurooppalaiseen seurajoukkuejalkapalloiluun. Sen ehdotuksen mukaan yksikään ulkomaalainen sijoittaja tai sijoittajaryhmä ei saisi omistaa yli 49 prosentin osuutta EU-maissa sijaitsevan jalkapalloseuran osakkeista.

Tällainen malli on ollut vallalla Saksassa, jossa sitä nimitetään ”50+1” -malliksi. Sen perustana on, että vähintään 51 prosenttia seurojen omistuksesta täytyy pysyä sen jäsenten hallussa. Jos EU-komission ehdotus menisi läpi, laajenisi malli muuallekin Eurooppaan. Tätä nykyä ulkomaalaisessa omistuksessa on useita seuroja esimerkiksi Italiassa ja Ranskassa, ja ennen kaikkea EU:sta eronneessa Isossa-Britanniassa.

Komission lausunnoista ja ehdotuksista voi lukea tarkemmin täältä. Esityksessä toivotaan myös tasa-arvoisempaa rahanjakoa mies- ja naisjalkapalloilijoiden välille sekä kattavamaa näkyvyyttä naisjalkapalloiluun. Euroopan parlamentti äänestää esityksen sisällöistä marraskuun lopussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.