Helmareille avaustappio MM-karsinnoissa – ikävä moka kostautui Irlantia vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

Helmarit kärsi tiistaina 1-2-tappion Irlannille MM-karsintaottelussa Helsingin Olympiastadionilla.

Irlanti otti alkuminuuttien jälkeen hallinnan itselleen ja siirtyi johtoon 10. minuutilla. Vierasjoukkue sai käsivirheen seurauksena vapaapotkun aivan rangaistusalueen tuntumasta ja Megan Connolly laukoi tarkan kudin yläriman alle. Suomen maalivahti Tinja-Riikka Korpela sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt estämään osumaa.

Takaiskun jälkeen Helmarit pääsi peliin paremmin mukaan, mutta huippuvaaralliset tekopaikat olivat harvassa. Irlanti vetäytyi mielellään ottamaan hyökkäyksiä vastaan, eikä Suomi saanut murrettua vieraiden pakkaa, vaikka pallo liikkuikin jakson loppua kohden paremmin ja paremmin. Parhaat paikkansa Suomi rakensi erikoistilanteista.

Toista jaksoa oli takana viitisen minuuttia, kun Helmarit tuli tasoihin. Tuija Hyyrynen keskitti päätyrajalta takaviistoon ja pallolle hyökkäsi Adelina Engman, joka pääsi viimeistelemään suoraan syötöstä.

Helmarien riemu päättyi kuitenkin lyhyeen, sillä Irlanti siirtyi lähes välittömästi takaisin johtoon. Korpela pääsi väliin Heather Paynen keskitykseen, mutta pallo lipsahti hänen käsistään ja Denise O’Sullivan iski irtopallon verkkoon.

Suomi haki ottelun loppuhetkillä vimmatusti tasoitusta, mutta Irlanti kesti kotijoukkueen vyörytyksen.

Irlanti otti voiton myötä ensimmäiset pisteensä MM-karsinnoissa. Suomella on kolmen ottelun jälkeen kuusi pistettä kasassa. Seuraavassa karsintapelissään Helmarit kohtaa Ruotsin vieraskentällä 25. marraskuuta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.