Suomen naisten maajoukkue Helmarit kohtasi torstaina MM-karsinnassa Georgian vieraskentällä.

Valmentaja Anna Signeul lähetti kentälle monet yllättäneen kokoonpanon, silmällä pitäen varmasti myös jo ensi tiistaina odottavaa seuraavaa taistoa Irlantia vastaan.

Peli oli pitkään suomalaisille vaikea, mutta repesi lopulta lukemiin 0-3.

Mikäli oheinen upotus ei aukea, voit katsoa sen sisällön täältä.
Teksti jatkuu upotuksen jälkeen.

Helmarit

@HelmaritFI
𝐀𝐯𝐚𝐮𝐬𝐤𝐨𝐤𝐨𝐨𝐧𝐩𝐚𝐧𝐨 | 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐗𝐈 | 🇬🇪🆚🇫🇮 | MM2023-karsintaottelu: Georgia–Suomi | Mitä mieltä olet, kommentoi alle! 💬👇

Anna Signeul on nimennyt avauksensa illan otteluun, joka alkaa Tbilisissa klo 18.00!

#Helmarit #GEOFIN #FIFAWWC #MeOlemmeSuomi

Georgia oli puuduttanut etukäteen ylivertaista Ruotsia edellisessä karsintapelissään – länsinaapuri toki teki sen verkkoon neljä maalia, kaikkie niistä syntyivät kuitenkin erikoistilanteista.

Erikoistilanteita tarjottiin myös Suomelle, aivan pelin alusta alkaen. Lukuisat vaparit ja kulmapotkut eivät kuitenkaan alussa tuottaneet suurempaa vaaraa Teona Sukhashvilin maalille.

Georgia oli lähtenyt pelaamaan kovaa, ja ensimmäinen varoitus joukkueelle nousi kymmenen peliminuutin kohdalla. Tästäkin tilanteesta vapari hyvältä etäisyydeltä.

Linda Sällström vei Suomen johtoon 17. minuutilla kaukolaukauksella vasemmalle. Maalivahti ei ollut töittensä tasalla tilanteessa, joka syntyi Georgian pidettyä peliä ensimmäistä kertaa ottelussa myös Suomen kenttäpuoliskolla.

Huolimatta siitä että jäi jo suhteellisen varhain tappioasemaan, Georgia piti pakkaansa todella alhaalla, eikä Helmareiden ollut helppoa löytää tietä lisämaalien tekoon.

Kotijoukkueen jarruttelu toimi pitkään

Georgia pyrki pitämään lukemat itselleen siedettävinä, suurin piirtein keinolla millä hyvänsä. Emännät rikkoivat ja viivyttelivät kaikin mahdollisin tavoin, ja onnistuivakin pitämään Suomen edelleen poissa todella hyviltä paikoilta. Muutamiin otteisiin Helmareiden alakerrassa syntyi jopa pientä kiirettä, valkoisissa esiintyneiden vastahyökkäysyritysten kanssa.

Maalieron parantelu tässä ottelussa olisi ollut tarvetta, mutta vaikealta se tuntui, kunnes… 68. minuutilla verkko venyi toistamiseen. Jälleen kyse oli Georgian hyökkäysyrityksen jälkeisestä vastaiskusta, osujana vaihdosta vain hetkeä aiemmin tullut Sanni Franssi.

Hyvin pian toisen maalin jälkeen pallo vietiin pilkulle, mitä ilmeisimmin käsivirheen vuoksi. Lukemiksi Emmi Alasen rangaistuspotkusta 0-3.

Vielä neljän minuutin lisäajalla Suomi sai useita maalintekopaikkoja, mutta varsinkaan erikoistilanteista ei oltu aivan riittävällä terävyystasolla. Loppulukemat varmasti kuitenkin tyydyttävät joukkuetta, joka siis jatkaa saman tien valmistautumista lohkon seuraavaan kohtaamiseen.