HJK Klubi 04 takoi ”hallikauden avauksessa” tennislukemat ja lähetti JIPPO:n Kakkoseen – putoamisviivalla jännitys tiivistyy

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösen kauden 2021 ensimmäinen putoaja on varmistunut. Tuo joukkue on vuosi sitten sarjanousua juhlinut JIPPO, jonka matka takaisin Kakkoseen varmistui tylyllä tavalla. JIPPO sai Ykkösen jumbofinaaliin vieraakseen HJK Klubi 04:n, joka latoi taululle tylyt 0-6-tennislukemat. Klubi 04:n menoa ei hidastanut, että se pelasi varamiehisenä peräti viiden pelaajan ollessa alle 19-vuotiaiden maajoukkueen matkassa.

Ottelu oli samalla HJK Klubi 04:lle ”hallikauden avaus”. JIPPO pelaa kauden viimeiset kotipelinsä Rantakylän Liikuntahallissa, sillä Mehtimäen tekonurmi on remontissa, ja Joensuun kaupunki on jo siirtämässä keskuskentän luonnonnurmea talviteloille.

– Totta kai harmittaa, ettemme voi pelata ulkona. Olen itse aina tykännyt syksyisistä otteluista, JIPPO:n puolustaja Nuutti Tykkyläinen totesi seuran kotisivujen otteluennakossa.

Klubi 04:llä oli ottelussa kaksi kahden maalin tekijää. 17-vuotiaalle Daniel Rökmanille maalit olivat ensimmäiset maalit Ykkösessä. Tommi Jäntin toinen maali syntyi puolestaan erittäin komealla vapaapotkulla. Maalin mieheen tekivät Johannes Yli-Kokko ja Marcello Beuker.

Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

JIPPO:n tavoin viime vuonna Ykköseen noussut HJK Klubi 04 on ollut putoamisen partaalla jo pidempään, mutta murskavoitto piti sen toiveet säilymisestä elossa. Se on kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä viisi pistettä putoamisviivan alapuolella, mutta kohtaa vielä molemmat edellään olevat joukkueet MP:n (Helsingissä) ja MuSan (Porissa). Jos Klubi 04 voittaa molemmat pelit, MuSa häviää ensi lauantaina vieraissa KPV:lle ja MP ei voita päätöskierroksella JIPPO:a, voi HJK:n kakkosjoukkue vielä säilyä sarjassa. Se olisikin melkoinen ”Great Escape”.

Varsinainen jännitys kytee aivan putoamisviivan tuntumassa, sillä viivan alla oleva MuSa kuroi tänään MP:n etumatkan yhteen pisteeseen. MuSa katkaisi PK-35:n neljän pelin voittoputken ja haki Helsingistä tärkeät kolme pistettä maalein 1-2. Voittomaalin puski 54. minuutilla Juho Heikkinen, joka teki maalin toisessa ottelussa peräkkäin. MP hävisi samaan aikaan KPV:lle vieraissa 1-2, joten MuSa nousi hengittämään aivan mikkeliläisten niskaan.

MuSa pelaa vielä vieraissa KPV:tä vastaan ja isännöi päätöskierroksella HJK Klubi 04:ää. MP kohtaa ensi viikolla vieraissa HJK Klubi 04:n ja kahden viikon päästä kotonaan JIPPO:n.

KPV ja PK-35 ovat jo paikkansa Ykkösessä varmistaneet. Niiden panoksena on enää alaloppusarjan voitto.