Järkyttävä selkäsauna – Teemu Pukin Norwich kärsi kauden suurimman tappion Valioliigassa

© Kuva: Getty Images

Valioliigassa viimeisenä majaileva Norwich sai lauantaina kylmää kyytiä, kun se hävisi vieraskentällä Chelsealle 0-7. Kyseessä on Englannin pääsarjan toistaiseksi suurin tappio tällä kaudella.

Kanarialintujen kannalta ottelu oli jo avausjakson jälkeen karmivassa tilanteessa, kun Chelsea johti peliä Mason Mountin, Callum Hudson-Odoin ja Reece Jamesin osumilla. Toisella puoliskolla maalinteossa onnistui myös Ben Chilwell, ja Chelsean viides osuma merkittiin Norwichin Max Aaronsin omaksi maaliksi.

Norwichin ottelu sai reilun tunnin kohdalla taas yhden ikävän käänteen, kun toppari Ben Gibson nappasi toisen keltaisen korttinsa ja sai siten punaisen kortin.

Pelin kuudes osuma syntyi 85. minuutilla Mountin rangaistuspotkusta. Norwichin maalivahti Tim Krul torjui Mountin ensimmäisen yrityksen, mutta hollantilaistorjuja irtosi maaliviivaltaan liian aikaisin, joten pilkku uusittiin, eikä Mount erehtynyt toistamiseen.

Chelsea iski vielä kertaalleen lisäajalla. Ruben Loftus-Cheek pääsi nokikkain Krulin kanssa, mutta hän tarjoili vielä pallon takaviistoon Mountille, jolla oli helppo työ viimeistellä hattutemppunsa.

Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki urakoi Norwichin piikissä täydet minuutit, mutta jäi vähälle tarjoilulle.

Chelsea jatkaa sarjakärjessä kerättyään yhdeksästä ottelusta yhteensä 22 pistettä. Norwichilla on saman ottelumäärän jälkeen 20 pistettä vähemmän. Sarjanousija hakee yhä kauden avausvoittoaan, ja Norwich on iskenyt Valioliigassa vasta kaksi maalia, joista kummastakin on vastannut Pukki.