Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti EM-karsintaturnauksen torstaina Vantaalla 1-1-tasapelillä Sveitsiä vastaan.

Punapaitainen vierailija johti peliä 81. minuutille asti, kunnes Turun Palloseuran Jasper Jalonen toi Suomen tasoihin näyttävällä osumalla.

TPS:n edustusjoukkueessa kahdeksan kertaa esiintynyt Jalonen, 16, sai pallon, kun Dren Ternava iski väliin Sveitsin maalivahdin heikkoon avaukseen. Jalonen vei Sveitsin puolustusta kahdella vetoharhautuksella ennen kuin tuikkasi pallon maaliin kylmäpäisen suorituksen päätteeksi.

– Tasapelistä on jäänyt harvoin näin hyvä fiilis. Lähtökohtamme otteluun olivat haastavat, ja ottelun alku oli meille hankala, joten pisteen kairaaminen oli erittäin kova ja tärkeä juttu. Olisimme voineet jopa voittaa ottelun, kertasi Suomen päävalmentaja Erkka V. Lehtola Palloliiton sivuilla.

– Sanoin pojille, että jos näissä matseissa nousee vaikean alun jälkeen tappioasemasta rinnalle ja melkein ohi, kysyy se rohkeutta, sydäntä, taitoa ja yhdessä tekemistä. Se on selvää, että tämä kokemus puskee meitä joukkueena eteenpäin. Samaan hengenvetoon täytyy muistaa, että meille jäi vielä paljon parannettavaa tuleviin otteluihin. Turnaus jatkuu, mitään ei olla vielä saavutettu, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Suomen osalta EM-karsintaturnaus jatkuu sunnuntaina ottelulla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Vantaan Myyrmäessä.

Voit katsoa videon Jalosen maalista alla näkyvästä twiitistä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Tämän illan hienoimmasta maalista ei jäänyt epäselvyyttä: Jasper Jalonen esitteli todellista taituruutta tuodessaan U17-pojat tasoihin! 🔥 #Minihuuhkajat