Lassi Lappalainen tavoittelemaan Kanadan-mestaruutta – onnistui pitkäksi venyneessä rankkarikisassa

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien Lassi Lappalainen pääsee pelaamaan Kanadan-mestaruudesta. Lappalaisen CF Montréal kukisti torstain vastaisena yönä pelatussa välieräottelussa Forge FC:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja eteni cup-muotoisen kilpailun loppuotteluun. Siinä se saa vastaansa joko Toronto FC:n tai Pacific FC:n.

Hamiltonissa pelatussa ottelussa ei nähty maaleja varsinaisella peliajalla. Niinpä finalisti selvitettiin rangaistuspotkukilpailussa.

64. peliminuutilla kentälle vaihdettu Lappalainen asettui pallon taakse heti Montréalin ensimmäisenä laukojana ja ampui pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Tässä vaiheessa oltiin kuitenkin vielä kaukana kisan ratkaisusta, sillä lopulta ratkaisuun tarvittiin peräti 11 vetäjää kummaltakin. Viimeisinä vuoron saivat maalivahdit: Montréalin Sebastian Breza onnistui, Forgen Triston Henry ei.

Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

Montréal, Toronto ja Vancouver Whitecaps pelaavat pääsääntöisesti MLS-liigaa, mutta Kanadan cup-muotoinen mestaruuskilpailukin on niille tärkeä, sillä pääpalkinnon Voyageurs Cupin voittaja selviytyy mukaan CONCACAF:in Mestarien liigaan Kanadan edustajana. Montreal on voittanut kilpailun neljä kertaa, viimeksi vuonna 2019.

Loppuottelun pelipaikka ja ajankohta eivät ole vielä selvillä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!