Huuhkajien Lassi Lappalainen pääsee pelaamaan Kanadan-mestaruudesta. Lappalaisen CF Montréal kukisti torstain vastaisena yönä pelatussa välieräottelussa Forge FC:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja eteni cup-muotoisen kilpailun loppuotteluun. Siinä se saa vastaansa joko Toronto FC:n tai Pacific FC:n.

Hamiltonissa pelatussa ottelussa ei nähty maaleja varsinaisella peliajalla. Niinpä finalisti selvitettiin rangaistuspotkukilpailussa.

64. peliminuutilla kentälle vaihdettu Lappalainen asettui pallon taakse heti Montréalin ensimmäisenä laukojana ja ampui pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Tässä vaiheessa oltiin kuitenkin vielä kaukana kisan ratkaisusta, sillä lopulta ratkaisuun tarvittiin peräti 11 vetäjää kummaltakin. Viimeisinä vuoron saivat maalivahdit: Montréalin Sebastian Breza onnistui, Forgen Triston Henry ei.

Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

Canucks At Home

@CA_AtHome
PK | ROUND 1

Lassi Lappalainen goes first for the visitors...

and it's tucked into the bottom-left corner.

FOR: ❌
MTL: ✅

FOR 0-0 MTL | #FORvMTL #CanChamp | #ForgeFC #CFMTL | #CanucksAtHome

CF Montréal

@cfmontreal
Quelle séquence pour Sebastian Breza 👊

Le moment où on s’est qualifié pour la finale du Championnat canadien 🇨🇦

#CFMTL

Montréal, Toronto ja Vancouver Whitecaps pelaavat pääsääntöisesti MLS-liigaa, mutta Kanadan cup-muotoinen mestaruuskilpailukin on niille tärkeä, sillä pääpalkinnon Voyageurs Cupin voittaja selviytyy mukaan CONCACAF:in Mestarien liigaan Kanadan edustajana. Montreal on voittanut kilpailun neljä kertaa, viimeksi vuonna 2019.

Loppuottelun pelipaikka ja ajankohta eivät ole vielä selvillä.