Argentiina voitti viime yönä Suomen aikaa pelatussa MM-karsintaottelussaan Uruguayn kotonaan 3-0.

Kamppailun avausmaalin viimeisteli Lionel Messi, jolle osuma oli 80. La Albicelestessa. Hän on myös eniten maaottelumaaleja tehnyt eteläamerikkalainen. Toisena listalla on Brasilian legendaarinen Pelé, joka osui Seleçãolle 77 kertaa.

Argentiinan ja Uruguayn välisessä ottelussa onnistuivat myös Rodrigo de Paul sekä Lautaro Martínez.

Ensiksi mainittu de Paul teki MM-karsintojen historian 23 000. täysosuman. Ensimmäisen viimeisteli naapurimaamme Viron kapteeni ja maalivahti Evald Tipner vuonna 1933. Kyseessä oli tuolloin hänen kannaltaan harmittavasti oma maali.

Tämä historiallinen täysosuma on silti aiheuttanut keskustelua, koska jotkut mediatiedot ja tilastot kertovat Ruotsin kapteenin Knut Kroonin tehneen tuon maalin.

Voisi olettaa, että tilanteessa Kroon on maalintekoa tai syöttöä yrittänyt ja pallo on Tipnerin kautta sisään mennyt. Näitä tulkintoja joudutaan pyörittelemään vielä nykypäivän hidastus- ja kuvakulmamaailmassakin.

Messi kohosi Uruguay-kamppailun osumallaan MM-karsintojen kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulle viidennelle sijalle.

Listan kärjessä on Guatemalan Carlos Ruiz, joka muistetaan parhaiten Yhdysvaltojen MLS-liigasta. Hän osui urallaan MM-karsinnoissa peräti 39 kertaa. Messin viime yön maali oli hänen 27. MM-karsinnoissa.

TOP-5 maalintekijät MM-karsinnoissa

  1. Carlos Ruiz (Guatemala) 39
  2. Ali Daei (Iran) 35
  3. Cristiano Ronaldo (Portugali) 33
  4. Karim Bagheri (Iran) 28
  5. Lionel Messi (Argentiina), Kazuyoshi Miura (Japani), Robert Lewandowski (Puola) 27

Argentiinan ja Uruguayn välisestä kamppailusta voisi nostaa esille vielä yhden mielenkiintoisen tilastopoiminnan. Kyseessä oli ensimmäinen kilpailullinen kohtaaminen maiden välillä, jossa ei jaettu ainuttakaan varoitusta.

Otanta on kuitenkin varsin suuri, koska kortit otettiin käyttöön jo 51 vuotta sitten.

Messi oli pelin jälkeen todella tyytyväinen tulokseen.

– Pelasimme mahtavan ottelun. Kaikki meni oikeastaan täydellisesti. Uruguay vetäytyy usein ja odottaa mahdollisuuksia vastaiskuihin. Saatuamme ensimmäisen maalin, niin kentälle tuli enemmän tilaa, kertoi Messi.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattiin Etelä-Amerikan karsinnoissa myös neljä muuta ottelua.

Hurjaa jälkeä MM-karsinnoissa tehnyt Brasilia koki ensimmäisen pistemenetyksensä, kun se jäi 0-0-tasapeliin Kolumbian vieraana.

 

Neymar ja Yerry Mina olivat viime yön kamppailussa vastakkain useita kertoja. Getty Images.

Viikonloppuna Neymar nousi otsikoihin, kun hän DAZN:n dokumentissa kertoi olevansa henkisesti väsynyt jalkapalloilijan elämään. Neymarin mukaan Qatarin MM-kisat ovat viimeiset, joihin hän pääsee jahtaamaan unelmaansa maailmanmestaruudesta.

Lisäksi viime yönä Chile isännöi Paraguyata. Kuuman kamppailun voitti kotijoukkue lukemin 2-0. Maalinteossa onnistuivat Blackburnissa hurjassa iskussa tällä kaudella ollut Ben Brereton ja Mauricio Isla.

Bolivia voitti omassa pelissään Perun kotonaan 1-0 ja Venezuela voitti Ecuadorin 2-1.

Tulokset 11.10

Argentiina – Uruguay 3-0
Kolumbia – Brasilia 0-0
Chile – Paraguay 2-0

10.10

Bolivia – Peru 1-0
Venezuela – Ecuador 2-1

Lähteet: BBC, Twitterin tilastotili MisterChip