Man Cityn monivuotinen luottopelaaja paljasti lähtöhalunsa – Pep Guardiola yllättyi

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on yllättynyt laitahyökkääjä Raheem Sterlingin myönnettyä lähtöhalunsa.

Kesästä 2015 lähtien Cityssä pelanneelta Sterlingiltä, 26, kysyttiin torstaina Financial Timesin toimesta hänen viime aikojen vähäisestä peliajastaan.

– Olisin tällä hetkellä avoin siirtymään muualle, jos siihen olisi mahdollisuus, vastasi Sterling.

– Englantilaisena pelaajana tunnen ainoastaan Valioliigan. Olen aina tiennyt, että ehkä jonain päivänä haluaisin pelata ulkomailla ja katsoa, miten vastaan siihen haasteeseen.

Guardiolalta kysyttiin Sterlingin kommenteista lehdistötilaisuudessaan, ja espanjalaisluotsi sanoi, että hän tai Manchester City ei ollut aiemmin tietoinen Englannin maajoukkuepelaajan kannasta.

– Jotkut pelaajat valittavat, koska he haluavat pelata koko ajan. En voi luvata sitä heille. Olen puhunut heille monesti siitä. En voi luvata, kuinka monta minuuttia kukin pelaa.

– Heidän otteidensa on aina puhuttava puolestaan. Ei pelkästään Raheemin, vaan kaikkien tapauksessa. He tietävät, että he saavat minuutteja. Minä en peluuta 11 pelaajaa, kaikki ovat mukana.

Guardiola toivoi Sterlingin jatkavan seurassa, mutta lisäsi myös, että tyytymättömällä pelaajalla on lupa lähteä.

– Minä haluan, että Raheem ja kaikki ovat tyytyväisiä ja iloisia täällä. Jos asia ei ole niin, heillä on vapaus tehdä paras päätös pelaajan ja hänen perheensä kannalta. En puhu vain Raheemista. Kaikki haluavat pelata jokaisen pelin, mutta en voi luvata sitä.

Sterling on pelannut Manchester Cityssä 302 ottelua tehden niissä yhteensä 115 maalia ja syöttäen 88. Hänen sopimuksensa on voimassa kesään 2023 saakka.

Aiempina vuosina Sterling on pelannut Cityssä isossa roolissa, ja kaudella 2019-20 hän oli 31 osumallaan joukkueen paras maalintekijä, mutta kuluvalla kaudella hän on päässyt avauskokoonpanoon vain neljästi.