Pikkuhuuhkajat, eli Suomen alle 21-vuotiaiden poikien maajoukkue, pelaa lokakuun maajoukkuetauolla kaksi EM-karsintaottelua: ensi sunnuntaina vuorossa on vierasottelu Azerbaidžania vastaan Sumgayitissa ja sitä seuraavana tiistaina Suomi isännöi Itävaltaa Tampereella.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelasi viimeksi Ratinan stadionilla Tampereella vuonna 2013. Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen kertoi maanantaina lehdistötilaisuudessa, että Tampere valikoitui pelipaikaksi, ”koska se on osoittanut olevansa hieno urheilukaupunki”.

– Siellä on nurmikenttä ja saamme varmasti kannustusta. Uskomme ja toivomme, että 4000 menee rikki. Haluamme saada kannustusta Tampereella ja nämä kaksi herraa vieressä toivottavasti siinä auttavat.

Malisen vierellä lehdistötilaisuudessa istuivat hyökkäyspään huippulupaukset Naatan Skyttä ja Eetu Mömmö, jotka lähtivät Tampereenn Ilveksestä maailmalle tänä vuonna. Skyttä, 19, on helmikuusta lähtien edustanut ranskalaista Toulousea ja Mömmö, 18, siirtyi elokuussa italialaiseen Lecceen.

– Hienoa päästä pelaa maajoukkueeseen ja sitäkin hienompaa pelata oman perheen ja suvun edessä Tampereella. Kiva nähdä myös Ilveksen junioreita katsomossa, kommentoi Mömmö.

– Samoilla linjoilla, mukava siellä on aina pelata. Iso urheilukaupunki ja toivottavasti tulee hyvä tulos ja paljon porukkaa katsomoon. Mikäs sen parempaa? komppasi Skyttä.

Mömmö aloitti Leccen Primavera-joukkueessa (U19) vahvasti, mutta sitten tuli pieni vastoinkäyminen.

– Kaksi [ottelua] kerkesin pelata avauksessa, mutta sitten tuli pieni loukkaantuminen. Joukkue hitsautunut hyvin yhteen. Innolla odotan, että pääsen pelaamaan siellä taas.

Skyttä debytoi Toulousen edustusjoukkueessa viime kaudella Ranskan cupissa GFA Rumilly Vallièresia vastaan tullen noin tunnin kohdalla vaihdosta sisään. Tällä kaudella hän on ollut tiiviimmin ykkösmiehistön matkassa, mutta vastuuta Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla on tullut vasta 48 minuuttia.

Toulouse johtaa 11 kierroksen jälkeen Ligue 2:ta, eikä se ole hävinnyt kuin yhden pelin. Skytän mukaan voittavaan joukkueeseen on vaikea nousta.

– Minuuttien kanssa ollut vaikeeta, kun pelit menevät niin hyvin. Unelmastartti joukkueena. Siitä ei mitään valitettavaa.