Itävaltalaisseura Red Bull Salzburg tuottaa jatkuvalla syötöllä uusia huippuhyökkääjiä.

Erling Håland (Borussia Dortmund), Takumi Minamino (Liverpool), Dominik Szoboszlai (RB Leipzig), Patson Daka (Leicester) ja Hee-chang Hwang (Wolves) ovat pelaajia, jotka ovat parin viime vuoden aikana ponnahtaneet seurasta isompiin ympyröihin – ja lisää on tulossa.

Jo kolmatta kautta peräkkäin Mestarien liigaa pelaava RB Salzburg johtaa tällä hetkellä lohkoaan. Joukkueen kärkiparin muodostavat Karim Adeyemi, 19, ja Noah Okafor, 21, ovat jo ihastuttaneet UCL-viheriöillä ja ehtineet tehdä vaikutuksen suurseuroihin.

Hyökkäyskaksikosta etenkin Adeyemi on tulevissa siirtoikkunoissa kuumaa kamaa. Kolme kertaa maalinteossa UCL:ssä onnistunut saksalaishyökkääjä on ollut pitelemätön myös Itävallan pääsarjassa, jossa hän on tehnyt 11 otteluun 10 maalia. Adeyemi debytoi Saksan A-maajoukkueessa syyskuussa MM-karsintaottelussa Armeniaa vastaan ja onnistui heti debyytissään maalinteossa.

Sky Germanyn mukaan Adeyemin perässä ovat lukuisat Euroopan suurseurat. Bayern München on jo käynyt siirtoneuvotteluja nuoren saksalaishyökkääjän edustajien kanssa, mutta RB Salzburg ei aio myydä tuoreinta timanttiaan vielä ainakaan tammikuussa.

Münchenissä syntynyt Adeyemi edusti kotikaupunkinsa suurseuraa vuosina 2009-11. Vuodesta 2018 lähtien Salzburgissa pelanneen hyökkääjän sopimus itävaltalaisseuran kanssa ulottuu kesään 2024 saakka.