Euroopan jalkapalloliitto UEFA on antanut Englannin miesten maajoukkueelle kahden ottelun yleisökiellon viime kesän EM-finaalin tapahtumien takia.

Englanti joutuu pelaamaan seuraavan Nations Leaguen kotipelinsä suljettujen ovien takana. Stadionpannan toinen osa astuu voimaan vain, jos Englanti syyllistyy toiseen rikkomukseen seuraavan kahden vuoden aikana.

Italia kaatoi Englannin Lontoon Wembleyllä pelatussa EM-finaalissa rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Sadat kannattajat pyrkivät stadionille ilman lippuja ja merkittävä määrä heistä onnistuikin tavoitteessaan, mikä johti tappeluihin ja muuhun häiriökäyttäytymiseen.

Rangaistuksen syyksi UEFA kertoi ”järjestyksen ja kurinpidon puutteen stadionilla ja sen ympärillä”. Stadionpannan lisäksi UEFA antoi Englannin jalkapalloliitolle 100 000 euron sakon. Rangaistuksessa otettin huomioon myös esineiden heittely katsomosta kentälle ja Italian kansallislaululle buuaaminen.

– Vaikka olemme pettyneitä tuomioon, hyväksymme Uefan päätöksen. Tuomitsemme yksilöiden kauhean käytöksen, josta aiheutui häpeällisiä kohtauksia Wembley-stadionilla ja sen ympäristössä EM-finaalin aikana, ja pahoittelemme syvästi, että jotkut heistä pääsivät stadionille, kommentoi Englannin jalkapalloliitto tiedotteessaan.