FC Hongan loppukauden pelilliset panokset ovat olleet varsin niukat, sillä jo pidempään on ollut selvillä, että se tulee sijoittumaan Veikkausliigassa sijoille 8-10, eikä europudotuspelejäkään tällä kaudella pelata. Voittaminen on kuitenkin aina mukavampaa kuin häviäminen, ja murskavoitto vasta mukavaa onkin. Sellaisella Honka hyvästeli tämän kauden kotipelinsä, kun se kaatoi keskiviikkona Tapiolassa AC Oulun maalein 6-1.

Ottelusta tuli pitkälti yhden pelaajan näytös, sillä eteläafrikkalaiskärki Darren Smith takoi Hongalle peräti neljä maalia. Ensimmäinen maali syntyi 12. ja kolmas 22. minuutilla, joten hattutemppu oli valmis vain kymmenen minuutin sisällä. Sulan hattuun Smith sai toisen puoliajan viidennellä minuutilla, kun hän muutti illan neljännellä osumallaan numeroiksi jo 5-0.

– Olen erittäin onnellinen koko joukkueen, seuran, kannattajien, sekä tietysti itsenikin puolesta. Kausi ei ole ollut helppo, mutta tällainen voitto tietenkin nostaa itseluottamustamme. Olisin ehkä voinut tehdä vielä muutaman maalin enemmän, joten se jäi vielä harmittamaan, Smith totesi pelin jälkeen Hongan kotisivujen otteluraportissa.

Ottelun yleisömäärä oli vain 237 katsojaa, joten kovin montaa silmäparia ei Smithin loistavaa iltaa ollut paikan päällä todistamassa. Onneksi Ruutu välitti ottelun halukkaille ja Veikkausliiga otti osumat Twitter-tililleen talteen. Alta voi ihailla Smithin maali-iloittelua. Juttu jatkuu vielä klippien jälkeenkin.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽⚽

Darren Smith on ilmiliekeissä! Hattutemppu kasassa jo parinkymmenen minuutin jälkeen 🎩🇿🇦

#Veikkausliiga #HONACO
Ja lisää tulee!

Darren Smithillä oli ennen illan ottelua kolme tehtyä maalia tällä kaudella. Nyt Smithillä on niitä seitsemän 🤯

#Veikkausliiga #HONACO

Darren Smith oli tehnyt ennen eilistä 22 ottelussa kolme maalia, mutta nyt maalimäärä nousi jo seitsemään. Samalla sijoitus maalitilastossa koheni roimasti yli 20 sijaa, ja Smith on nyt maalipörssissä jaetulla kuudennella sijalla. 25-vuotias Smith siirtyi Honkaan täksi kaudeksi Ykkösen EIF:stä yksivuotisella sopimuksella.