Virallista: FC Interin Henrik Moisander lopettaa uransa – viimeisissä otteluissa suuret panokset

© Kuva: Juha Tamminen

Henrik Moisander lopettaa pelaajauransa kuluvaan kauteen. Moisander kertoi päätöksestään FC Interin torstaina julkaisemassa tiedotteessa.

Hiljattain 36 vuotta täyttäneen konkarimaalivahdin uran viimeinen ottelu pelataan ensi viikon viikonloppuna Turussa kotiyleisön edessä, kun FC Inter isännöi kauden päätösottelussa SJK:ta sunnuntaina 31. lokakuuta.

Viiden ja puolen vuoden ajan FC Interissä pelannut Moisander on voittanut urallaan kahdesti Suomen Cupin. Ensimmäisen Moisander voitti TPS:ssa vuonna 2010. Moisander ja FC Inter sen sijaan kruunattiin Suomen Cupin mestariksi vuonna 2018.

Moisander on pelannut urallaan Veikkausliigassa yli 230 ottelua ja on ollut tälläkin kaudella turkulaisseuran selvä ykkösmaalivahti.

Moisanderin mukaan lopettamispäätös ei ole suinkaan pikaisesti tehty päätös, vaan maalivahti oli harkinnut sitä jo pitkän aikaa.

– Se ajatus on pyörinyt taustalla muutaman kauden, mutta tähän kauteen lähdin sillä mentaliteetilla, että se on viimeinen ja laitan kerran vielä kaiken peliin. Jätin toki ”tsäänssin” sille, että mieli muuttuu. Kauden aikana ajatus lopettamisesta sitten vahvistui. Nyt on aika lähteä ja jatkaa muihin haasteisiin, Moisander totesi FC Interin tiedotteessa.

FC Inter on kiinni pronssimitalissa, kun kolme ottelua on pelaamatta.

– Sanoin José Riveirolle (FC Interin päävalmentaja), että olen motivoituneempi kuin koskaan pelaamaan viimeiset kolme peliä. Europaikka ja mitali olisi hieno lopetus kaikille. Itselleni, seuralle, ihan kaikille, Moisander sanoi.

Lähde: FC Inter