Barcelona-pomo uskoo edelleen ihmeeseen Mestarien liigassa: ”Xavi saa vastustajat kunnioittamaan”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan selviytyminen Mestarien liigan 16 parhaan joukkoon vaatii tällä kertaa vielä melko paljon. Joukkue pelaa lohkovaiheen viimeisen ottelunsa Bayern Münchenin vieraana 8. joulukuuta.

Saksalaismammutti ei ole varsinaisesti ollut katalonialaisille viime aikoina mieluisa vastus. Aiemmin tällä kaudella Camp Nou todisti Bayernin ryöstöretkeä 0-3 -lopputuloksella. Vuoden 2020 puolelta muistuu mieleen Blaugranan kokema 8-2 -höykytys.

Viimeisellä kierroksella panokset ovat selvät. Mikäli Barcelona onnistuisi tekemään ihmeen ja voittamalla Allianz Arenalla, olisi sen jatkopaikka taskussa. Mikäli joukkue kuitenkin pelaa tasan tai häviää, tarvitsee se avukseen lohkojumbo Kiovan Dynamoa. Ukrainalaisten pitäisi tässä tapauksessa ottaa vähintään piste Benficalta, jotta Xavin johtama Barcelona voisi jatkaa kisaa.

Puheenjohtaja Joan Laporta uskoo ”ihmeeseen”.

– Bayernin voittaminen on mahdollista. Tulemme näkemään ihmeen, olen vakuuttunut siitä että voitamme, pomo sanoi AS:n mukaan.

Uusi päävalmentaja voi Laportan mukaan kääntää asetelman.

– Hän on todella motivoitunut ja vahva. Juuri nyt Xavi saa vastustajat kunnioittamaan meitä. He tietävät, että voimme tehdä sen taas.