”En tullut tänne vain elämään hyvää elämää” – 38-vuotias Dani Alves hamuaa avauksen paikkaa Barcelonassa

© Kuva: Getty Images

Barcelona esitteli Dani Alvesin uutena pelaajanaan keskiviikkona Camp Noulla.

38-vuotias Alves palasi Barcelonaan viiden ja puolen vuoden tauon jälkeen allekirjoitettuaan loppukauden mittaisen sopimuksen.

Alves piti lehdistötilaisuuden Camp Noun uumenissa.

– Halusin palata nimenomaan pelaamaan. Vakuutan voivani auttaa joukkuetta pelillisesti. Voin auttaa pelaajia ymmärtämään, mikä Barcelona todellisuudessa on. Neuvottelin seurajohdon kanssa ja mahdollisuuteni paluuseen nousivat, kun kuulin Xavin haluavan minut joukkueeseen. Xavi tietää, mitä ajattelen.

Alvesin palkka on tiettävästi koko joukkueen pienin, mutta se ei konkaria haittaa.

– Myöhemmin hän soitti minulle kysyäkseen, haluaisinko auttaa häntä Barcelonassa. Vastasin, etten halua tietää mistään muusta mitään, jos Barcelona tarvitsee minua. Sanoin olevani valmis pelaamaan vaikka ilmaiseksi. Minulle oli samantekevää, miten se tapahtuisi – kunhan se tapahtuisi. Tiesin siitä puhelusta lähtien palaavani Barcelonaan.

Alves paljasti sanoneensa Barcelonan seurajohdolle jatkuvasti halustaan palata. Se saattoi olla jo hieman ärsyttävää.

– Olin varmasti hieman ärsyttävä, kun sanoin koko ajan puheenjohtajalle haluavani palata Barcelonaan. Kerroin voivani auttaa. Barcelona on antanut minulle kaiken, mitä minulla on. Paineistin Barcelonaa ja kenties Xaviakin, joka lopulta soitti minulle kertoen ottavansa minut vastaan, jos haluaisin palata seuraan.

Alves ei siirtynyt Barcelonaan istumaan penkille. Peliaika on kaikki kaikessa.

– Haluan olla aina kaikessa ykkönen ja saavun tänne taistelemaan. En tullut tänne vain viettämään aikaa ja elämään hyvää elämää Barcelonassa. Tulin tänne pelaamaan, taistelemaan avauksen paikasta ja oikeudesta peliaikaan. Ei minun ole saatava vastuuta vain, koska olen tehnyt historiaa tässä seurassa tai koska minulla on hyvät välit päävalmentajan ja puheenjohtajan kanssa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta otti kantaa siihen, voisivatko Leo Messi ja Andrés Iniesta palata joukkueen vahvuuteen. Messi pelaa PSG:ssä ja 37-vuotias Iniesta japanilaisessa Vissel Kobessa.

– En poissulje Messin tai Iniestan paluuta. Palasihan Alveskin. Haluan kiittää Alvesia siitä. Ikä on vain numero. Alves tiesi, mikä tilanteemme on ja halusi tulla auttamaan ja taistelemaan avauksen paikasta. Minun on kiitettävä Alvesia, koska hän on tullut taloudellisesti huomattavasti vastaan. Alves tietää tilanteemme.

– Menemme oikeaan suuntaan. Messi ja Iniesta ovat loistavia pelaajia. En voi tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja pelaavatko he vielä silloin. He ovat Barcelona-legendoja ja ovat tehneet tästä seurasta suuren. He ovat kuitenkin pelaajia, joilla on sopimukset muiden seurojen kanssa ja sitä on kunnioitettava, mutta ei sitä koskaan tiedä, Laporta totesi salamyhkäisesti.

Lähde: Mundo Deportivo


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.