Helmarien luottopelaaja Adelina Engman on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjaseura Hammarbyn kanssa. 27-vuotiaan hyökkäävän keskikenttäpelaajan kontrahti Hammarbyn kanssa kattaa seuraavat kaksi vuotta. Hammarby sijoittui kaudella 2021 Damallsvenskanissa seitsemänneksi.

77 A-maaottelua pelannut Engman aloitti uransa kotikaupunkinsa Maarianhaminan IFK Mariehamnissa ja liittyi 13-vuotiaana Åland Unitediin. Engman juhli Åland Unitedin kanssa suomenmestaruutta jo samana syksynä, kun hän täytti 15.

20-vuotiaana Engman siirtyi Ruotsin suurseura Kopparbergs/Göteborg FC:hen. Vuonna 2018 Engmanin taival jatkui Englannin suurseura Chelseaan. Engman teki kaudella 2018-2019 kaksi maalia 11 liigaottelussa. Seuraavakin kausi alkoi hyvin, mutta sitten peliin puuttuivat sekä loukkaantumiset että koronapandemia, joka keskeytti kauden keväällä 2020.

Kesällä 2020 Engman siirtyi Montpellieriin, mutta aika Ranskan pääsarjassa ei sujunut toivotulla tavalla. 16 ottelussa syntyi vain yksi maali, Montpellier jäi sarjassa seitsemänneksi ja koronapandemiasta johtunut ulkonaliikkumiskielto iltakuuden jälkeen teki elämästä muutenkin ankeampaa.

[readmore from=Helmarit]

Niinpä Engman palasi viime kesänä Ruotsiin, kun hän liittyi Växjön joukkueeseen. Växjö, jonka riveissä pelasivat Suomen maajoukkuepelaajista myös Emmi Alanen ja Juliette Kemppi, putosi kuitenkin sarjajumbona sarjaporrasta alemmas.

– Tuntui siltä, että halusin olla seurassa, joka taistelee kärkisijoista. Se on minulle todella tärkeää ja olen vakuuttunut, että niin tulemme tekemäänkin. Hammarbyllahan on myös valtava kannattajakulttuuri ja rakastan yleisön edessä pelaamista, Engman kommentoi seuran tiedotteessa.

Hammarbyn kotiderbyssä AIK:ta vastaan tehtiin lokakuussa Damallsvenskanin yleisöennätys, kun ottelua seurasi yli 18 500 katsojaa.

FotMob

@FotMob
18,537 Hammarby and AIK fans came out to watch the women’s Stockholm Derby, setting a new attendance record for the Swedish Damallsvenskan. And it went off.

🎥 via @_OBOSDamallsv

Hammarbyssa ollaan vakuuttuneita siitä, että Engmanista on joukkueelle paljon iloa.

– Olemme seuranneet Adelinaa joidenkin vuosien ajan ja yritimme useaan otteeseen saada hänet Montpellieristä, mutta siinä onnistumatta. Nyt tilaisuus aukesi, ja neuvottelut etenivät nopeasti, urheilujohtaja Johan Lager kommentoi.

– Uskomme, että Adelina sopii hyvin pelitapaamme, sillä hän tuo joukkueeseen nopeutta, mutta voi myös osallistua pelinrakenteluun. Hän voi pelata monella pelipaikalla, ja se tuo ryhmäämme joustavuutta. Saimme joukkueeseen meritoituneen pelaajan.

Päivitys juttuun 25.11. kello 14.32. Toisin kuin aiemmin kirjoitimme, MM-karsinnoissa kaksi maalia tehnyt Engman ei pelaa Suomen torstaisessa MM-karsintaottelussa pienen venähdyksen takia.

Helmarit kohtaa Göteborgissa Ruotsin tärkeässä MM-karsintaottelussa. Ottelu alkaa kello 19.30 ja sitä voi seurata Yle TV2:ssa.

Hammarby Fotboll

@hammarbyfotboll
✍️ Varmt välkommen till Hammarby, @adelinaengman!

Den tidigare @ChelseaFCW- och @MontpellierHSC-spelaren har skrivit på ett avtal över 2023.

#Bajen