Suomen naisten A-maajoukkueen ottelukalenteriin on lisätty todella kovia otteluita joukkueen valmistautuessa kohti ensi kesän EM-turnausta. Helmarit kutsuttiin mukaan Ranskan Normandiassa 15.-24. helmikuuta pelattavaan ”Tournoi de France” -turnaukseen, jossa vastaan asettuu todellisia lajin huippumaita.

Emäntämaa Ranskan ja Suomen lisäksi samalle leirille osallistuvat Brasilia sekä hallitseva euroopanmestari Hollanti. Ottelut pelataan Caenissa, Stade Michel-d’Ornanolla, sekä Le Havressa, Stade Océanella. Hollanti on tämän hetken FIFA:n maailmanrankingissa neljäs, Ranska viides ja Brasilia seitsemäs, joten sijalla 25 oleva Suomi saa erinomaista sparrausta kohti EM-kisoja.

– On mahtavaa, että Suomi on kutsuttu tällaiseen huippumaiden turnaukseen. Mielestäni se on merkki siitä, että muut maat näkevät meidät hyvänä, tulevaisuuden joukkueena. Olemme hyvin ilahtuneita ja tämä on meille kunnia, Helmarien valmentaja Anna Signeul toteaa Palloliiton kotisivujen tiedotteessa.

EM-kisoissa Suomi arvottiin niin sanottuun ”kuolemanlohkoon”, jossa vastaan tulevat Saksa (FIFA-rankingin 3.), Espanja (10.) ja Tanska (15.). Helmarit pani viime viikolla MM-karsinnoissa erittäin hyvin kampoihin maailmanrankingin kakkoselle Ruotsille, ja myös helmikuun turnauksen uskotaan olevan loistavaa valmistautumista EM-lopputurnaukseen.

– EM-kisoihin valmistautumisen kannalta tämä turnaus on erittäin hyvä asia, sillä se on kuin jäljennös lohkopeleistämme, joissa vastaan asettuu kolme huippujoukkuetta 11 päivän sisällä. Tämä on juuri sitä, mitä halusimme. Pääsemme testaamaan kisojen kaltaista valmistautumista kolmea erilaista, teknistä maata vastaan, Signeul hehkutti.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Helmarit

@HelmaritFI
𝐕𝐚𝐥𝐦𝐢𝐬𝐭𝐚𝐮𝐭𝐮𝐦𝐢𝐧𝐞𝐧 #𝐖𝐄𝐔𝐑𝐎𝟐𝟎𝟐𝟐 -𝐤𝐢𝐬𝐨𝐢𝐡𝐢𝐧 𝐚𝐥𝐤𝐚𝐚: Helmarit osallistuu “Tournoi de France” -turnaukseen helmikuussa | 🇫🇷🇧🇷🇫🇮🇳🇱

LUE LISÄÄ ➡ palloliitto.fi/jalkapallouuti… #Helmarit #MeOlemmeSuomi

Seleção Feminina de Futebol

@SelecaoFeminina
Compromisso marcado para a data Fifa de fevereiro do ano que vem! ✅

O Torneio Internacional da França será o primeiro objetivo das #GuerreirasDoBrasil 🇧🇷 em 2022!

Iloisia uutisia on kerrottavana myös pelaajarintamalta, sillä kaksi Helmarien pitkäaikaista luottopelaajaa on löytänyt uuden seuran Damallsvenskanista. Keskikenttäpelaaja Emmi Alanen siirtyy Kristianstadiin ja hyökkääjä Linda Sällström palaa vanhaan seuraansa Vittsjöön. Alanen pelasi viime kaudella Ruotsin pääsarjasta pudonneessa Växjössä ja Sällström kesästä lähtien HJK:ssa.

Alasen sopimus on kaksivuotinen ja Sällströmin mallia 1+1.