Veikkausliigassa viidenneksi sijoittunut Ilves on tehnyt ensimmäisen ”off-seasonin” aikaisen hankintansa. Tamperelaisseura tiedottaa solmineensa 23-vuotiaan laitapuolustajan Aapo Mäenpään kanssa kaksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy lisäksi optio kaudesta 2024.

Viimeiset viisi kautta Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Mäenpää on viettänyt IFK Mariehamnissa. Näiden aikana Mäenpää pelasi 86 veikkausliigaottelua, joissa hänen tehosaldokseen tilastoitiin viisi maalisyöttöä.

– Viisi vuotta samassa ympäristössä on kuitenkin pitkä aika ja tunsin nyt olevan aika vaihtaa maisemaa. Siirtyminen oli jo pariin otteeseen käynyt mielessä. Seurassa eikä Maarianhaminassa paikkana ollut mitään vikaa ja olin siellä oloon ihan tyytyväinen. Uskon kuitenkin ympäristönmuutoksen auttavan kehittymistäni, Mäenpää kommentoi siirtoaan.

Mäenpää sai kyselyitä muistakin Veikkausliigan seuroista, mutta valinta kohdistui lopulta Ilvekseen.

– Ilves tuntui selkeästi parhaimmalta vaihtoehdolta, kun ynnäilin plussia ja miinuksia. Täällä rakennetaan iskukykyistä joukkuetta ja uusi hieno stadionkin on valmistumassa. Muilta pelaajilta olin kuullut pelkkää plussaa ja koska itselläkin on vielä halu päästä ulkomaan kentille, niin täältähän on viime aikoina aika moni onnistunut niin tekemään.

✍️ Tervetuloa, Aapo Mäenpää!🔥🔥

Hämeenlinnalaislähtöinen laitapuolustaja Aapo Mäenpää siirtyy Ilvekseen kaudet 2022 ja 2023 kattavalla sopimuksella. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2024.

Lue uutinen 👉 ilvesedustus.fi/aapo-maenpaa-v…

#ilves #keltavihreä #veikkausliiga

Pääasiassa oikeana laitapuolustajana pelaava Mäenpää oli Ilvekseltä tarpeeseen tehty värväys.

– Oikea pakki oli yksi niistä pelipaikoista, joihin lähdimme ensimmäisenä etsimään pelaajaa eli kyllä Aaposta voidaan täsmähankintana puhua, päävalmentaja Toni Kallio kertoi.

[readmore from=Mäenpää-Aapo]

– Aapo on nopea ja luotettava pelaaja, joka nuoresta iästään huolimatta on jo kokenut pelaaja liigatasolla. Kun aloimme kartoittamaan tuota oikean pakin paikkaa, niin kyllä hänen nimensä nousi ensimmäisenä esiin. Halusimme ehdottomasti pelaajan, jolla on kokemusta liigatasolla pelaamisesta, mutta jolla samalla on potentiaalia ja haluja kehittyä vielä paremmaksi pelaajaksi.

Veikkausliigan lisäksi Mäenpää on pelannut miesten pelejä Ykkösessä, sillä hän edusti kaudet 2015 ja 2016 Hakaa ennen Ahvenanmaalle siirtymistään. Lisäksi Mäenpää on pelannut liki kaksikymmentä ottelua Suomen juniorimaajoukkueissa, viimeksi Pikkuhuuhkajissa lokakuussa 2020. Mikään maaliruisku Mäenpää ei ole, sillä Transfermarktin tilastojen mukaan hän on tehnyt ainoan maalinsa Hakan paidassa Ykkösessä kaudella 2015.