Italian maajoukkueen ja roomalaisen suurseuran Lazion välit rakoilevat maajoukkuetauolla. Lazion tähtihyökkääjä Ciro Immobile matkasi odotetusti Azzurrin matkaan.

Kesällä Euroopan mestaruutta voittamassa ollut kärkipelaaja johtaa Serie A:n maalitilastoa. Immobile lähti kuitenkin loukkaantumisen vuoksi kotiin maajoukkueen leiritykseltä.

Maalitykki kärsii pohjevammasta ja hän ei Italian tulevissa peleissä esiinny. Immobile lienee sivussa jonkin aikaa myös seurajoukkueensa Lazion kamppailuista.

Mielenkiintoisen tilanteesta tekee seuran ja maajoukkueen välinen sanailu sekä syyttely toisiaan kohtaan.

Roomalaisten seurapomo Claudio Lotito antoi varsin happamia kommentteja Italian maajoukkueen suuntaan.

– Ikävä kyllä näin on käynyt aiemminkin pelaajiemme kanssa. Tunnemme kaikkien pelaajien tilanteet tarkasti ja pystymme ehkäisemään loukkaantumisia. Siksi niitä on tullutkin niin vähän.

– Sitten he siirtyvät toisen henkilökunnan hoiviin ja asioita tapahtuu. Sellaisia, jotka olisi voinut varmasti estää, Lotito syyllisti.

Lotito painottaa, että Immobile oli täysin kunnossa lähtiessään maajoukkueen matkaan.

– Emme todellakaan olisi päästäneet häntä lähtemään, jos olisi jokin pienikin vaiva.

Italian maajoukkueen puolelta vastattiin varsin pian Lotiton syytöksiin. Lääkäri Andrea Ferretti ei ollut aivan samoilla linjoilla kuin seurapomo.

– Ciro kertoi heti saapuessaan harjoituksiin, että hänellä on ongelmia pohkeensa kanssa. Se oli saanut alkunsa Lazion edellisessä pelissä, Ferretti totesi.

Lääkäri kertoi kaikkien maajoukkuemiesten, joiden kunto ei ole sataprosenttinen, käyvän läpi samat toimenpiteet. Vesiterapia ja harjoituskielto. Sitten 36 tunnin jälkeen uusiin tutkimukseen pelikunnosta.

– Immobilen vamma oli sellainen, että emme usko hänen toipuvan tarpeeksi ajoissa, joten tämä palasi seurajoukkueeseensa.

– Lazio ei kertonut meille mistään vammasta.

Kumpikaan ei tilanteesta vastuuta ota, mutta varmaa on ainakin, että Immobile lähti kotiin.

MM-karsinnoissa Italia on varmistanut vähintään kakkossijansa lohkossa. Se kohtaa perjantaina Sveitsin kotonaan. Tuossa kamppailussa ratkaistaneen lohkovoitto ja suora MM-kisapaikka. Kumpikin joukkue on tällä hetkellä 14 pisteessä.

Claudio Lotiton mukaan tähtihyökkääjä loukkaantui maajoukkueen matkassa. Getty Images.