Brasilian pääsarjassa Serie A:ssa nähtiin sunnuntain vastaisena yönä eriskummallinen provokaatio. Itse ottelussa Internacional-Grêmio tehtiin maaleja vain yksi, kun pitkäaikainen Shakhtar Donetsk viimeisteli kotijoukkueelle 1-0-voittomaalin 40. peliminuutilla. Eniten puhuttivat kuitenkin päätösvihellyksen jälkeiset tapahtumat.

Kun taisto oli tauonnut, Internacionalin pelaajat heiluttelivat pahvisia ruumisarkkuja kentällä. Samaisia arkkuja nousi myös katsomossa kotijoukkueen fanien kannattelemina. Niiden ilmiselvänä funktiona oli pilkata Grêmiota, joka on Serie A:ssa putoamisviivan alla.

Kuten arvata saattoi, Grêmion pelaajat eivät ottaneet provosoivaa elettä hyvin, vaan nujakka oli valmis. Hulinaa ja kaaosta voi ihmetellä alla olevan twiitin videolta. On miltei ihme, että käsiryvystä selvittiin vain kahdella punaisella kortilla – yhdellä molemmille joukkueille.

Jogadores do Inter ergueram caixões do Grêmio logo após vitória no Gre-Nal. A confusão se formou.

Internacional on sarjassa nyt seitsemäntenä. Mestaruushaaveet ovat menneet, mutta se taistelee yhä paikasta ”Etelä-Amerikan Mestarien liigaan” Copa Libertadoresiin.

Grêmio puolestaan on 20 joukkueen sarjassa toiseksi viimeisenä, kun neljä joukkuetta putoaa sarjasta alaspäin. Kun sillä on vielä yhdeksän ottelua pelaamatta, on pudotuspeliviivan päälle matkaa yhdeksän pistettä. Grêmion vire on vieläpä vaisu, sillä viikonlopun tappio oli sille jo neljäs perättäinen.

Kaksi brasilianmestaruutta ja kolmesti Copa Libertadoresin historiassaan voittanut Grêmio on pelannut Serie A:ssa yhtäjaksoisesti vuodesta 2006 lähtien. Viimeisten neljän kauden aikana se on sijoittunut aina kuuden parhaan joukkoon, joten romahdus putoamistaisteluun on ollut raju.

Sekä Internacional että Grêmio ovat kotoisin Porto Alegresta. Niiden välisiä derbyjä pidetään yhtenä Brasilian, ellei koko maailman kuumimmista.

Lähde: Give Me Sport