Lille järjesti viime kaudella melkoisen pommin, kun se jätti Paris Saint-Germainin taakseen ja voitti Ranskan Ligue 1:n mestaruuden.

Liekö joukkueella se kuuluisa ”mestaruuskrapula” vai mistä on kyse, mutta mestaruuden puolustaminen on lähtenyt käyntiin kaikkea muuta kuin hyvin.

Lille on kerännyt kauden 14 liigaottelustaan ainoastaan 17 pistettä ja on sarjataulukossa vasta 12. sijalla. Sarjakärjessä oleva PSG on karannut jo 17 pisteen päähän, ja on kaiken lisäksi pelannut yhden pelin Lilleä vähemmän.

Harva tuskin odotti Lillen uusivan mestaruuttaan tällä kaudella, mutta tuskin kukaan odotti myöskään näin huonoa kauden alkua. Pahasti alisuorittaneesta joukkueesta löytyy kuitenkin yksi onnistuja. Se on nuori kanadalaishyökkääjä Jonathan David, joka on tehnyt jo komeat kymmenen sarjamaalia.

Viime kaudella David, 21, osui maalipuiden väliin 13 kertaa, joten hän lähestyy jo tässä vaiheessa kautta maaliennätystään. Ligue 1:n maalipörssiä johtavan Davidin huimaa virettä korostaa hyvin se, että hän on tehnyt enemmän maaleja kuin PSG:n tähtitrioon kuuluvat Neymar (3), Kylian Mbappé (6) ja Lionel Messi (0) yhteensä (9).

ESPN FC

@ESPNFC
Jonathan David has scored more Ligue 1 goals this season (10) than Messi, Neymar and Mbappe combined (9) 👏🇨🇦

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.