Seria A:n Fiorentinassa pelaava 21-vuotias sensaatio Dušan Vlahović jatkaa hämmästyttäviä otteitaan.

Serbialainen kärkipelaaja osui lauantaina Empolin vieraana. Täysosuma jäi firenzeläisten kannalta laihaksi lohduksi. Empoli osui kamppailun loppuhetkillä kahdesti ja piti pisteet Stadio Carlo Castellanin hellässä huomassa.

Fiorentinan kausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Seitsemän voittoa ja seitsemän tappiota. Sen sijaan Vlahovićin vire säilyy kierroksesta toiseen.

Lauantain maali oli nuorelle serbille kauden 11. Tuolla hän ohitti Lazion Ciro Immobilen Serie A:n maalipörssin kärjessä.

Tilastoja tutkiessa hämmästys kasvaa kasvamistaan. Hyökkääjä on viimeistellyt 38 Serie A -ottelussa 28 maalia.

Sama lukema (28) asetetaan myös Vlahovićin kalenterivuoden saldoksi eli vuodelle 2021. Se on Fiorentinan uusi ennätys. Aiempi ennätys yhden vuoden aikana oli ruotsalaishyökkääjällä Kurt Hamrinilla vuodelta 1960 (27).

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

OptaPaolo

@OptaPaolo
28 - Dusan Vlahovic has scored 28 Serie A goals in 2021: no Fiorentina player has ever scored so much in a calendar year in the top flight - the second is Hamrin with 27 goals in 1960. Wonder.

#EmpoliFiorentina

Vlahović on luonnollisesti herättänyt otteillaan kiinnostusta suuremmissa ympyröissä. Serbialaisen sopimus päättyy vuonna 2023 ja hän on kertonut Fiorentinalle, että jatkosopimusta ei tule.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu edelleen.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Dušan Vlahović stats to be updated every single week… he just scored again, it’s 28 goals in 38 Serie A games with Fiorentina in 2021. More than a talent. ⭐️🇷🇸 #Vlahovic

Vlahović already told Fiorentina board he’s not gonna extend the contract - current one expires in 2023.

Manchester United ja Arsenal ovat olleet kiinnostuneita nuoresta maalitykistä. Myös Bundesliigan jättiläinen Bayern München on kaavaillut Vlahovićista manttelinperijää Robert Lewandowskille.

Myös Tottenhamin tuore italialaisluotsi Antonio Conte on ilmaissut mielenkiintonsa nuoreen kärkipelaajaan. Kenties Fiorentina voisi rahastaa jättisumman jo tammikuussa. Siihen asti Vlahović ehtii vielä parantelemaan ennätyksiään.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

WhoScored.com

@WhoScored
⚽️ Most goals in Serie A this season:

🥇 Dusan Vlahovic - 11

🔝 Vlahovic's goal at Empoli sees him move one-goal clear in the race for the Capocannoniere