Huuhkajien Lassi Lappalainen on tuore Kanadan-mestari. Lappalaisen seurajoukkue CF Montréal kukisti sunnuntai-iltana Suomen aikaa pelatussa Kanadan cup-muotoisen mestaruusturnauksen loppuottelussa Toronto FC:n 1-0 ja pääsi nostelemaan mestaruuspystiä.

Montréalin voitto oli tilastojen valossa erittäin ansaittu, sillä se voitti ottelun maalintekoyritykset 22-4 ja laukaukset kohti maalia 9-0. Ainoan maalin teki hondurasilainen Romell Quioto 72. peliminuutilla.

Lassi Lappalainen vaihdettiin kentälle heti maalin jälkeen, joten suomalainen pelasi finaalissa noin 20 minuuttia.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

CF Montréal

@cfmontreal
GOLAZO DE @QuiotoSamir.

We have the lead in the final 👊

#MTLvTOR | 1-0 | #CFMTL

CF Montréal

@cfmontreal
Une performance complète 🏆

Romell made 'em pay.

#CFMTL

CF Montréal oli voittanut Kanadan-mestaruuden MLS:n aikakaudella myös vuosina 2013, 2014 ja 2019 – tuolloin vielä vanhalla nimellään Montreal Impact. Kaikkiaan sillä on 11 Kanadan-mestaruutta, enemmän kuin millään muulla seuralla.

Kanadan-mestaruudesta pelataan pudotuspeliformaatilla, koska parhaat seurat pelaavat pääasiallisesti MLS:ssä. Pokaalijuhlien lisäksi mestaruuden arvoa nostaa se, että Voyageurs Cupin voittaja saa automaattisen paikan CONCACAF:in Mestarien Liigaan seuraavaksi kaudeksi.

Montréal oli kilpailun hallitseva mestari, sillä viime vuonna Kanadan-mestaruudesta ei pelattu koronapandemian vuoksi lainkaan. Lassi Lappalainen oli voittamassa mestaruutta myös kaksi vuotta sitten.

Tällä kaudella Lappalainen on pelannut CF Montréalissa 18 virallista ottelua. Niissä hän on tehnyt yhden ja syöttänyt kaksi maalia. Kaksi edellistä kautta MLS:ssä olivat Lappalaisen osalta tätä kautta tehokkaampia. CONCACAF:in Mestarien liigaa 23-vuotias suomalainen ei ole vielä pelannut.

CF Montréal

@cfmontreal
ON Y EST

GOOD TO BE BACK

#SCCL22

Concacaf Champions Cup

@TheChampions
Welcome to #SCCL22 @clubdefootmtl! 👏

After winning the 2021 Canadian Championship Montréal is back in the Scotiabank Concacaf Champions League! 🏆🇨🇦