AS Roma palasi kolmen voitottoman ottelun jälkeen jälleen voittokantaan, kun se kaatoi sunnuntain myöhäisottelussa vieraskentällä Genoan maalein 2-0. Kentän laidalla nähtiin kaksi legendaa, sillä ottelu oli Andrei Shevtshenkon debyytti Genoan valmentajana, hänen entisen valmentajansa (Chelseasta) José Mourinhon käskyttäessä AS Romaa.

Roman sankariksi ottelussa nousi Felix Afena-Gyan, jonka nimi on syytä painaa nopeasti mieleen. Afena-Gyan on vasta 18-vuotias ja hänestä on kovaa vauhtia tulossa Mourinhon uusin luomus jalkapallon tähtitaivaalle. Afena-Gyan tuli kentälle 74. minuutilla ja viimeisteli molemmat ottelun maalit, jälkimmäisen upealla kaukolaukauksella takanurkkaan. Samalla hänestä tuli nuorin yhdessä Serie A -ottelussa kaksi maalia tehnyt pelaaja – tai ylipäätään edes yhden maalin tehnyt.

Tammikuussa 2003 syntynyt Afena-Gyan pelasi vasta kolmatta virallista otteluaan AS Roman edustusjoukkueessa ja Serie A:ssa. Hän pelasi 27.10 ottelussa Cagliaria vastaan 34 minuuttia ja neljä päivää myöhemmin 45 minuuttia AC Milania vastaan. Nyt minuutteja on siis kasassa 96, ja tehtyjä maaleja kaksi.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

ASRomaComps

@roma_comps
Felix AFENA Gyan vs Genoa (He played 20 minutes)
@ohenegyanfelix9

Alkukauden Afena-Gyan pelasi Roman Primavera-joukkueessa juniorisarjassa. Viidessä pelissä hän teki kuusi maalia. Nousu parrasvaloihin on ollut todella nopeaa, sillä vielä viime tammikuussa Afena-Gyan pelasi Ghanassa lukiojoukkueessa.

Tuolloin Roman EurAfrica FC Academy bongasi hänet. AS Roman pelaajahankinnoista vastaava Morgan De Sanctis vaikuttui niin syvästi, että antoi Afena-Gyanille pian kesäkuuhun 2023 ulottuvan sopimus. Sittemmin sopimusta on jatkettu vuoteen 2025 saakka.

18-vuotiaan Afena-Gyanin kerrotaan olleen Roman fani siitä lähtien, kun hän näki Roman nousevan kolmen maalin tappioasemasta jatkoon Barcelonaa vastaan Mestarien liigassa huhtikuussa 2018. Kun hän siirtyi Romaan, pääsi hän jo keväällä harjoittelemaan ykkösjoukkueen kanssa Paulo Fonsecan alaisuudessa, mutta vasta Mourinho antoi hänelle debyytin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Saddick Adams

@SaddickAdams
Profound to note, Roma's Felix Afena-Gyan (arrowed), who scored a superb brace vs Genoa tonight, was playing for High School Team just a couple of months ago in Ghana 🇬🇭

First player born in 2003 to score in Seria A.

Mourinho paljasti sunnuntain ottelun jälkeen, että hän oli luvannut ostaa Afena-Gyanille ”todella kalliit” uudet kengät. Ne nuori tulokas on maaleillaan epäilemättä ansainnut.

– Olin luvannut ostaa Felixille kengät, joista hän todella pitää. Ne ovat todella kalliit ja maksavat 800 euroa. Siksi hän juoksi luokseni ja sanoi minulle, etten unohtaisi sitä! Huomisaamuna ostan hänelle heti ensitöikseni ne kengät, Mourinho totesi DAZN:n haastattelussa Afena-Gyanin maalijuhlinnasta hänen luonaan kentän laidalla.

Mourinho myös takasi, että Afena-Gyanin paikka on jatkossakin Roman ykkösjoukkueessa.

– Olen pahoillani herra De Rossin (valmentaja Alberto) ja Primaveran joukkueen puolesta, mutta Felix jää meille. Teemme läheistä työtä Primaveran kanssa, joten Felix ja muut neljä tai viisi pelaajaa ovat tulleet edustusjoukkueen mukaan.

– Suurimman vaikutuksen minuun tekee hänen viileä päänsä maalin edessä. Jos hänen tekniikkansa ei olekaan fantastinen, ainakin hänen luonteensa on luja. Jotkut pojat luulevat tietävänsä kaiken, mutta Felix on nöyrä ja hän imee kaiken tiedon jokaiselta ympärillään olevalta. Se on suurenmoista, Mourinho kehui.

Roma hallitsi sunnuntain ottelua, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia. Ninpä Mourinho veti ässän hihastaan ja päästi Afena-Gyanin irti. Afena-Gyan kiitti luottamuksesta, sillä hän oli luvannut debyyttinsä jälkeen sosiaalisessa mediassa ”tekevänsä Mourinhon ylpeäksi”.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

#3Sports

@3SportsGh
First thing Jose Mourinho is doing tomorrow morning is to buy boots for Felix Afena-Gyan 😂😂

He added that the youngster 🇬🇭 will stay with AS Roma's first team!

#3Sports

IM🇵🇹

@Iconic_Mourinho
27/10/2021: 18 year old Felix Afena-Gyan plays his debut and says he's going to make Mourinho proud

21/11/2021: Gyan scores a brace to win Roma the game

I f*cking love football.

Oteng aning

@Zorf
"I had the feeling that if I got one minute, I would score..."

Watch more ➡️ youtu.be/eE-HbA-Lcac

– Koin, että Felixillä on erilainen profiili ja hän voisi tehdä käänteentekevän eron, aivan kuten hän teki Cagliaria ja Milaniakin vastaan. Hän aiheutti heille ongelmia energiallaan ja fyysisyydellään, ja teki jälleen niin, Mourinho perusteli.

– Kun Felix tulee kentälle, hän muuttaa joukkueen dynamiikan. Hän prässää vastustajaa, pakottaa heidät virheisiin ja antaa joukkueelle erilaista intensiteettiä.

Ghanassa syntyneellä ja kasvaneella Afena-Gyanilla ei ole pelattuna vielä yhtään maaottelua missään Ghanan ikäkausimaajoukkueissa.

Owuraku Ampofo

@_owurakuampofo
🇬🇭 Felix Afena Gyan vs Genoa:

• 15 minutes played
• 12 touches
• 7 passes completed
• 2 shots on target
• 2 goals
• 1 successful dribble
• 1 key pass

Gunman💥🔫🔫

OptaPaolo

@OptaPaolo
1 - Felix Afena is

⭐️The youngest player able to score 2+ goals in a single match in the Big-5 European Leagues 2021/22.

⭐️ The youngest Roma player to score 2+ goals in a single Serie A match in the 3 points for a win era.

Wow.

Wesley Victor Mak 🇮🇹

@WesleyVictorMak
Eerste Serie A-doelpuntenmakers per geboortejaar:

1991: Ragatzu
1992: Camporese
1993: Babacar
1994: Vittiglio
1995: Romagnoli
1996: José Mauri
1997: Sadiq
1998: Locatelli
1999: Brignola
2000: Kean
2001: Pellegri
2002: Amad Traoré Diallo
2003: Felix Afena-Gyan 🆕

#GenoaRoma

Raj Chohan

@rajsinghchohan
Who on earth is this Afena-Gyan guy. Every single one of his touches has been golden since coming on. Wow.

Lähde: Football-Italia