Alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa nähtiin perjantaina mieletön yllätys, kun Saksa kärsi kotikentällään murskatappion.

Kesällä EM-kultaa juhlinut Saksa oli voittanut kaikki neljä aiempaa karsintaotteluaan. Edellisestä tappiostakin oli ehtinyt vierähtää jo yli vuosi [syyskuu 2020 Belgia 4-1], mutta Puola katkaisi Saksan pitkän tappiottomien pelien putken hakemalla 4-0-murskavoiton Aspachissa pelatusta karsintaottelusta.

Puola jätti Saksan jalkoihinsa jo heti ottelun alussa. Seurajoukkuetasolla Parmaa edustava Adrian Benedyczak osui viidennellä sekä 12. peliminuutilla ja Michał Skóraś naulasi lukemat 0-3:een, kun peliä oli takana vasta vartti.

Saksan ilta synkkeni entisestään vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Jean-Manuel Mbom lensi suihkuun suoralla punaisella.

Miesylivoimalla reilut 70 minuuttia pelannut Puola onnistui kaunistelemaan loppulukemia vielä ottelun viimeisellä minuutilla, kun vaihtopelaaja Kacper Kozłowski teki vieraiden neljännen osuman.

Tappiosta huolimatta Saksa jatkaa karsintalohkonsa kärkipaikalla. Tasapisteissä (12) Saksan kanssa oleva Israel on lohkon kakkosena ja Puola (10 p.) kolmantena.

Łączy nas piłka

@LaczyNasPilka
🔊 „Tak się bawią, tak się bawią… POLACY!” 😍
___________
#GERPOL 0:4 🇩🇪🇵🇱 U-21

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen täältä.