Naisten futissarjoille aimo rysäys lisänäkyvyyttä – lähes kaikkien Helmarien pelaajien seurajoukkuepelejä televisioidaan Suomeen!

© Kuva: Juha Tamminen

Jos oli Huuhkajilla tiistaina todellinen huippukoitos, kun se kohtasi MM-karsinnoissa hallitsevan maailmanmestarin Ranskan, niin samaa voi sanoa naisten A-maajoukkueesta. Helmarien syksyn viimeinen MM-karsintapeli on ensi viikon torstaina Göteborgissa pelattava mittelö viime kesän olympiafinalistia Ruotsia vastaan.

Päävalmentaja Anna Signeul nimesi otteluun keskiviikkona yllätyksettömän joukkueen. Mitään merkittäviä poissaoloja Helmareilla ei ole, eikä tuttujen nimien lisäksi ryhmään nostettu myöskään uusia pelaajia. Helmarien joukkkueen kokoonpano löytyy tämän jutun lopusta.

Iso uutinen naisten jalkapallon näkyvyydelle tuli keskiviikkona NENT Groupilta, joka tiedotti solmineensa viisivuotisen sopimuksen Damallsvenskanin lähetysoikeuksista. Toisin sanottuna kaikki Ruotsin pääsarjan ottelu ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplayssa vuosina 2022-2026. Yhden viikon aikana otteluita kertyy seitsemän ja kaudessa 182, sillä Damallsvenskan laajenee 14 joukkueen sarjaksi.

– Miten hienoa, että mielenkiinto naisten urheilua ja OBOS Damallsvenskania kohti kasvaa ja pelejä voi seurana nyt myös naapurimaissa. Luvassa on upeita urheiluhetkiä, ammattilaisia kentällä ja jalkapallon iloa, AIK:n suomalainen päävalmentaja Maiju Ruotsalainen kommentoi uutista NENT Groupin lehdistötiedotteessa.

Uusi sopimus mahdollistaa Damallsvenskanille näkymisen kymmenessä eri maassa (Pohjoismaat, Baltia, Puola ja Alankomaat). Sarjan ja NENT Groupin yhteinen tavoite onkin auttaa tekemään Damallsvenskanista ”maailman johtavaa jalkapallosarjaa”.

Jatkossa Helmarien pelaajien tekemisiä seurajoukkuetasolla onkin helppoa seurata maksullisen Elisa Viihde Viaplayn kautta. Koska Viaplayn ohjelmistossa on Damallsvenskanin ohella myös Englannin Naisten Superliiga, Italian Serie A ja valikoituja otteluja Espanjan Liga Iberdrolasta, näkyvät jatkossa lähes kaikkien Helmarien pelaajien seurajoukkueiden ottelut myös Suomessa.

Poikkeuksen tekevät oikeastaan vain Pohjois-Amerikan NWSL, jossa pelaa Natalia Kuikka ja Espanjan toinen sarjataso, jolla pelaa Paula Myllyoja. Kansallisen Liigan televisioinnista vastaa Ruutu+.

– Sopimuksen astuessa voimaan Viaplay tulee näyttämään jopa 350 suoraa naisten jalkapallon ottelulähetystä. Tämä asettaa meidät johtoasemaan muihin suoratoistotoimijoihin nähden. Olemme konsernin tasolla sitoutuneet naisten urheilun edistämiseen sekä urheilun tasa-arvon eteen toimimiseen pitkällä tähtäimellä. Tiedossa on maailmanluokan jalkapalloa, NENT Groupin urheilupäällikkö Peter Nørrelund hehkuttaa.

Lisäksi Viaplay näyttää naisten sarjoista myös Saksan Bundesliigaa ja Tanskan Gjensidige Kvindeligaa. Niissä ei kuitenkaan tällä hetkellä Helmarien pelaajia pelaa.

Seurajoukkuenäkyvyys on naisten A-maajoukkueen pelaajien osalta Suomessa sopimuksen myötä aivan toista luokkaa kuin miesten A-maajoukkueen pelaajilla. Huuhkajien pelaajista vain pyöreästi noin joka kolmannen seurajoukkuepelejä on katsottavissa Suomessa näkyvien suoratoistopalvelujen kautta.

Helmarit Ruotsia vastaan 25.11.:

Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC
Anna Tamminen, Hammarby IF
Paula Myllyoja, RCD Espanyol
Natalia Kuikka, Portland Thorns
Anna Westerlund, Åland United
Anna Auvinen, UC Sampdoria
Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
Eva Nyström, Hammarby IF
Emma Koivisto, Brighton and Hove Albion
Tuija Hyyrynen, Juventus FC
Nora Heroum, SS Lazio
Eveliina Summanen, Kristianstads DFF
Emmi Alanen, Växjö DFF
Ria Öling, FC Rosengård
Olga Ahtinen, Linköpings FC
Essi Sainio, HJK
Julia Tunturi, Vittsjö GIK
Adelina Engman, Växjö DFF
Iina Salmi, Valencia CF
Juliette Kemppi, Växjö DFF
Jutta Rantala, Kristianstads DFF
Sanni Franssi, Real Sociedad
Amanda Rantanen, KIF Örebro
Linda Sällström, HJK
Kaisa Collin, AIK

 


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.