Huuhkajat kohtaa seuraavassa MM-karsintaottelussaan, huipputärkeässä vieraspelissä Bosniaa ja Hertsegovinan. Peli pelataan lauantaina 13. marraskuuta, mutta tällä kertaa Huuhkajat ei aloita maaotteluun valmistautumista suhteellisen viileässä kotimaassamme, eikä liioin matkusta vielä saman tien Bosniaan. Valmistautumisleirin paikaksi valikoitui Italian pääkaupunki Rooma.

– Me käytiin puolitoista viikkoa sitten vähän tsekkaamassa leiriolosuhteita ja mietittiin, missä me voitaisiin valmistautua optimaalisesti tähän Bosnia-peliin. Olosuhteet täällä Suomessa on mitä on, niin kyllä me päätettiin, että ulkomaille mennään, valmentaja Markku Kanerva kertoi medialle keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa.

– Päädyttiin Roomaan. Joukkue kokoontuu siellä maanantaina, ja me ollaan siellä torstaihin asti. Torstai-iltapäivänä me sitten lennetään charter-koneella Sarajevoon ja sieltä sitten bussilla ottelupaikkakunnalle Zenicaan. Siellä meillä on sitten päivää ennen ottelua valmistava harjoitus.

Luonnollisesti tärkeää oli, että maajoukkueen valmistautuminen olisi mahdollisimman sujuvaa, eikä tarpeetonta matkustamistakaan tulisi liikaa.

[readmore from=Huuhkajat]

– Me käytiin tosiaan siellä katsomassa paikkoja, sillä paikan päällä oleva yhdyshenkilömme oli etukäteen kartoittanut vaihtoehtoja. Kierrettiin niitä ja valittiin sitten hyvä, kompakti paikka. Hotellin yhteydessä on iso treenikenttä, jolle mahtuisi vaikka kaksi kenttää. Kaikki fasiliteetit kuntosali mukaan lukien ovat kunnossa, ja sieltä on lyhyt matka lentokentälle.

– Kyseisessä hotellissa on ollut valmistautumassa paljon Serie A:n ja Serie B:n jengejä, kun ne ovat kohdanneet Lazion, AS Roman tai jonkun Rooman Serie B:n joukkueen, Kanerva selvitti medialle.