Pikkuhuuhkajien haaveet EM-kisoista kokivat perjantaina kovan kolauksen, kun se hävisi Norjalle Drammenissa pelatun karsintaottelun 3-1-lukemin.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ottelun avausjakso oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa.

Norjan paras paikka nähtiin jo 12 minuutin kohdalla. Osame Sahraoui lähetti vaarallisen keskityksen maalin eteen, mutta Erik Botheimin ohjaus pamahti Pikkuhuuhkajien onneksi ylärimaan.

Pikkuhuuhkajilla oli muutama läheltä piti -tilanne. 20 minuutin kohdalla Oliver Antman petasi Jaakko Oksaselle huippupaikan, mutta hänen laukauksensa painui yli maalin.

Vartti myöhemmin Terry Ablade karvasi pallon Norjan maalivahti Kristoffer Klaessonilta, mutta liukastui ratkaisevalla hetkellä eikä päässyt tuikkaamaan palloa maaliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Toisen jakson pirteästi aloittanut Norja siirtyi johtoon 55. peliminuutin kohdalla. Kristoffer Askildsen antoi nopeasti vapaapotkun puolesta kenttää ja se yllätti täysin koko Pikkuhuuhkajien miehistön. Jørgen Strand Larsen käytti nukahduksen hyödyksi, karkasi puolittaiseen läpiajoon ja tsippasi pallon upeasti ohi Viljami Sinisalon. 1-0.

Ottelun voittomaali nähtiin kymmenen minuuttia myöhemmin. Norja pääsi huippupaikkaan Julius Tauriaisen harhasyötöstä, ja Anssi Suhonen joutui rikkomaan rangaistusalueen sisällä. Strand Larsen asettui laukomaan 11 metristä ja sijoitti sen varmasti vasempaan alakulmaan. 2-0.

Vartti ennen loppua Pikkuhuuhkajat nousi kuin varkain maalin päähän Suhosen osumalla. Norjan maalivahti tunaroi tilanteessa oikein urakalla, kun ensin hän antoi harhasyötön suoraan Suhosen jalkaan, ja sen jälkeen vielä imuroi suomalaispelaajan laukauksen sisään. 2-1.

Viimeisellä kympillä Pikkuhuuhkajat loi muutamankin hyvän paikan tasoitusmaaliin. Ensin Antman tulitti painavan laukauksen rangaistusalueen rajalta, mutta Klaesson oli hereillä. Hetkeä myöhemmin Naatan Skyttä teki itselleen tilaa ja laukoi vihaisesti, mutta Klaesson venyi huipputorjuntaan.

Norja kaunisteli voittolukemat 3-1:een juuri ennen ysikymppisen täyttymistä. Johan Hoven vasemmalta laidalta antama vapaapotku painui pelaajamassan läpi ja suoraan sisään. Sinisalo kävi tilanteen jälkeen syystäkin kuumana, sillä pallo olisi ehdottomasti pitänyt saada purettua.

Norja nousi voittonsa myötä karsintalohkon kakkossijalle 12 pisteellään. Suomi on lohkon neljäntenä kerättyään viidestä karsintaottelusta seitsemän pistettä. Lohkon kärkipaikkaa pitää hallussaan Kroatia 15 pisteellään.