Suomen alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkue voitti Viron maanantaina 1-0 EM-karsinnoissa Kotkan Arto Tolsa Areenalla.

Pikkuhuuhkajat siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Eetu Mömmö oli kulmapotkutilanteessa hereillä takatolpalla ja puski pallon verkkoon.

Ottelua oli takana vajaa tunti, kun Viron kapteeni Alex Tamm ajettiin kentältä ulos. Tamm huitaisi pallontavoittelutilanteessa Anssi Suhosta kyynärpäällä naamaan ja sai illan toisen keltaisen korttinsa.

Pikkuhuuhkajat jatkaa voiton myötä karsintalohkon neljännellä sijalla kerättyään kuudesta ottelusta yhteensä kymmenen pistettä. Lohkojumbo Viro on hävinnyt kaikki seitsemän karsintapeliään – yhteismaalein 0-20.

Suomi on kaksi pistettä perässä yläpuolellaan majailevia Itävaltaa (3. sija) ja Norjaa (2.), joka on pelannut ottelun Pikkuhuuhkajia vähemmän. Myös lohkokärki Kroatia on pelannut vasta viisi peliä, joista se on voittanut jokaisen.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Pikkuhuuhkajien EM-karsintapelit päättyvät tämän vuoden osalta tärkeään voittoon! Tästä on hyvä jatkaa ensi keväänä. 💪 #Pikkuhuuhkajat