Kerroimme viime viikolla varsin eriskummallisesta ja vakavasta tapauksesta naisten jalkapalloilun huippuseurassa Paris Saint-Germainissa. Kheira Hamraoui joutui jäämään pois Naisten Mestarien Liigan ottelusta Real Madridia vastaan loukkaantumisen vuoksi.

Hamraoui oli joutunut edellisenä iltana pahoinpitelyn uhriksi. Naamioituneet miehet pysäyttivät auton, repivät Hamraouin ulos autosta ja mukiloivat häntä rautaputkilla. Hamraoui sai vammoja käsivarsiinsa ja jalkoihinsa.

Erikoisten tapauksesta tekee, että siitä epäiltiin Hamraouin joukkuetoveria Aminata Dialloa. Diallo ja Hamraoui pelaavat samalla pelipaikalla, ja Diallo pelasi Hamraouin tilalla mainitussa Real Madrid -ottelussa. Motiiviksi epäiltiinkin ainakin aluksi kireää kilpailutilannetta peliajasta.

Kun tapaus sattui 4. marraskuuta, istui Hamraoui Diallon kuljettamassa autossa. Diallo oli viemässä häntä ravintolasta kotiin, kun auto pysäytettiin. Kun hyökkääjät repivät pelaajat ulos autosta, pidettiin Dialloa vain kiinni, kun Hamraouia pahoinpideltiin. Hän selvisi hyökkäyksestä vahingoittumattomana, mutta Hamraouin saamiin vammoihin jouduttiin ompelemaan tikkejä.

26-vuotias Diallo joutui epäilysten kohteeksi, kun Hamraoui teki hyökkäyksestä rikosilmoituksen. Hamraoui huomautti, että Diallo oli ajanut epätavallista reittiä ja poikkeuksellisen alhaisella nopeudella.

Diallo oli poliisin kiinniottamana 35 tunnin ajan, kunnes hänet päästettiin vapaaksi. Syytettä häntä vastaan ei ainakaan nostettu. Vaikka Dialloa ei tällä hetkellä syylliseksi epäilläkään, on hänet toistaiseksi hyllytetty PSG:n harjoituksista.

Nyt uutistoimisto AFP kertoo, että poliisin kuultavaksi on joutumassa myös entinen Barcelonan ja Ranskan maajoukkueen tähtipelaaja Eric Abidal. Syy siihen on, että Hamraouin kännykässä hyökkäysiltana ollut SIM-kortti on rekisteröity Abidalin nimiin.

[readmore from=PSG-naiset]

Rikostutkijat kertoivat maanantaina AFP:lle, että Abidal on ”vain yksi monista johtolangoista”. Sitä ei kuitenkaan suljettu pois, etteikö Abidalin vaimo Hayet joutuisi myös poliisin kuultavaksi.

L’Équipen mukaan Hayet Abidal on nyt yksi poliisin pääepäillyistä pahoinpitelyn tilaajaksi. Hamraoui on kertonut poliisille jutelleensa Eric Abidalin kanssa pahoinpitelyä seuranneena päivänä. Hayet Abidalilla epäillään olleen mustasukkaisuusmotiivi, sillä Hamraouilla kerrotaan olleen suhde Eric Abidalin kanssa.

Hamraouin ja Eric Abidalin välistä puhelinkeskustelua kuuntelivat myös useat PSG:n pelaajat, sillä Hamraoui oli soittaessaan joukkueen pukukopissa ja aktivoi puhelimensa kaiuttimen.

Hamraoui palasi äskettäin PSG:hen vietettyään Barcelonassa kolme kautta. Eric Abidal oli Barcelonan jalkapallojohtaja vuosina 2018-2020.

Barça Universal

@BarcaUniversal
New information points to Eric Abidal’s wife being the one responsible for ordering the beating on footballer Kheira Hamraoui. It was supposedly revenge for sleeping with Abidal, while he was Barça’s sporting director and Hamraoui played for Barça.

@lequipe via @sport

Lähteet: France24 ja Sport