Norjan Eliteserienin kolmanneksi viimeisellä ottelukierroksella sunnuntaina nähtiin hyvin erikoinen tapahtumaketju. Ottelu Kristiansund-Viking oli jo lisäajan 5. minuutilla, kun Vikingin slovenialaistoppari David Brekalo ajettiin suoralla punaisella ulos. Erikoisen ulosajosta tekee se, että punainen kortti nostettiin, kun Brekalo töni kahteen otteeseen oman joukkueensa maalivahtia Patrik Sigurdur Gunnarssonia.

Eurosportin studioasiantuntijat eivät olleet uskoa silmiään tapahtumaketjun edessä. On varsin harvinaista, että pelaajalle nostetaan varoitusta – ulosajosta puhumattakaan – kun hän rikkoo omaa pelaajaa tai käyttäytyy väkivaltaisesti tätä kohtaan. Vieläkin oudompaa on, että ainakin kommentaattorien mielestä Gunnarsson ylikorosti tönäisyn voimaa, kun hän kaatui toisen tuuppaisun jälkeen maahan päätään pidellen. Asiantuntijat puhuivat ”filmauksesta”.

– Tämä on sairainta, mitä olen aikoihin nähnyt, eräs miehistä totesi.

Kinan syystä ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa, mutta ihmeelliseltä se kuulostaa sen(kin) vuoksi, että Viking Stavanger oli vain kaksi minuuttia aiemmin tehnyt 3-2-voittomaalin. Vielä 87. minuutilla Kristianstad johti peliä 2-1. Islantilaismaalivahti Gunnarsson torjui ottelussa neljä kertaa.

Voitto lähestulkoon sinetöi Vikingin paikan eurokentillä ensi kaudella.

Uskomattoman tapahtumaketjun voi katsoa alla olevalta videolta tai tämän linkin takaa.

Eurosport Norge

@EurosportNorge
Hva er det som skjer med Viking?! Brekalo angriper egen keeper og blir utvist på overtid. Utrolige scener på tampen!

Øyvind Jacobsen

@OJacobsen
Gunnarson filmer faktisk påegen lagkamerat Brekalo rødt kort. Det har jeg aldri sett før. Aldri.