Suomalaiskannattajat pääsemässä stadionille Bosnia-otteluun – erikoinen järjestely hämmentää Palloliitossa

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat kohtaa lauantaina Bosnia ja Hertsegovinan MM-karsinnoissa. Ottelun ympärillä on riittänyt keskustelua, mutta viimeisen tiedon mukaan suomalaiset kannattajat olisivat pääsemässä stadionille seuraamaan ottelua.

Palloliitosta kerrottiin SuomiFutis-sivustolle, että ”näillä näkymin suomalaiset pääsisivät stadionille, mutta vahvistusta ei ole vielä asiaan tullut”. Näin ollen Bosniaan matkustaneet suomalaiskannattat voivat huokaista helpotuksesta, mikäli ottelulippu löytyy taskusta. Suomalaisille ollaan avaamassa oma katsomonosa, johon heidät tullaan ohjaamaan.

Bosniaan on matkustanut ehkä joitain kymmeniä suomalaiskannattajia, joilla osalla on jo ottelulippu ja osa ei ole vielä lippua onnistunut hankkimaan. Lauantain peli pelataan Bilino Polje -stadionilla, joka myytäneen loppuun lauantaihin mennessä, ellei ole jo nyt loppuunmyyty. Stadionille odoteteaan reilua 10 000 katsojaa.

Bosnia ja Hertsegovinan poliittinen ilmapiiri on ollut tulenarka. YK:n raportin mukaan maa on välittömässä vaarassa hajota ja sodan uhka on todellinen. Alunperin suomalaiskannattajilta evättiin pääsy stadionille vedoten maan huonoon koronatilenteeseen.

Nyt mieli on kuitenkin muuttunut. Palloliitosta ei osattu sanoa, miksi Bosnian päässä tilanne on yhtäkkiä muuttunut.

– Sitä pitäisi kysyä bosnialaisilta. Ei tuohon voi oikein muuta sanoa, Palloliitosta kommentoitiin.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!